Prajitura cu mere si nuca

de reisnaor_2006 in Prajituri, 22 Feb 2015 | 8543 vizualizari

 

Nu am crezut ca poate fii asa de buna.Va recomand din suflet.

 

INGREDIENTE

  • 4 mere mari
  • 1 pahar de gris
  • 1 pahar de faina
  • 1 pahar de zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 200 de gr de margarina
  • 200 de gr de nuca macinata mai mare
  • 2 lingurite de scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si nuca:

Merele se spala, se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare, se adauga scortisoara si un plic de zahar vanilat.Intr-un vas, punem cana de faina, cana de zahar si cana de gris, impreuna cu praful de copt si plicul de zahar vanilat. Le amestecam bine, impartind mai apoi compozitia rezultata, in 2 boluri.


La fel procedam si cu merele, le imartim in 2 parti.Margarina o taiem in 3 parti egale si fiecare parte o taiem in cuburi sau felii mici.


Pregatim vasul de yena in care urmeaza a fi coapta prajiturica cu putina margarina si pesmet.


Pe toata suprafata vasului asezam 1/3 din margarina taiata cubulete.


Continuam cu 1/2 din compozitia de faina, gris, zahar, apoi 1/2 din compozitia de mere. Peste mere adaugam si cealalta jumatate de compozitie din gris, faina, zahar, inca 1/3 margarina cubulete pe toata suprafata, continuam sa asezam si cealalta jumatate, cantitate de mere. Deasupra merelor asezam si ultima 1/3 de margarina cubulete. Am dat vasul la cuptor pentru 40 minute la 200 de grade.


Tocam nuca mai mare si o presaram deasupra merelor.

 

TIPS-URI

1

putem pune si putina miere deasupra cand o bagam la cuptor.

2

prajitura trebuie lasata sa se raceasca ptr. a se taia bine.

3

putem presara deasupra si zahar pudra cand este gata.

4

in loc de margarina putem folosi si unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

tarasmariana 1

25.02.2015, 04:30

Retete cu Margareta Cismasiu 1

25.02.2015, 22:51

excelenta.am trecut-o la favorite

reisnaor_2006 1

08.03.2015, 12:10

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cea mai buna negresa de post