Prajitura Fantezie

de Toamna07 in Prajituri, 28 Apr 2012 | 4011 vizualizari

 

Este o prajiturica simpla,gustoasa si de efect .

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente :

Pentru blat :

  • 5 oua ,
  • 120 gr.zahar,
  • 30 ml. apa rece ,
  • 150 gr. faina,
  • 1/2 praf de copt ,
  • un praf de sare .

Crema:

  • 300 gr. unt ,
  • 150 gr. ciocolata amara ,
  • 150 gr. zahar ,
  • rom.
  • Sirop :
  • 2-3 linguri cu miere ,
  • 150 ml. apa ,
  • vanilie.

Decor :

  • glazura din 200 gr. ciocolata -topita- cu 80 gr. unt ;
  • 1 ciocolata alba .
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Fantezie:

Mod de preparare blat : Separam albusurile de galbenusuri .Mixam albusurile cu zaharul si apa rece, separat galbenusurile cu sare. Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. Compozitia obtinuta se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit . Se lasa la copt pana trece proba cu scobitoarea . Se lasa la racit,apoi se taie blatul in doua foi.

Mod de preparare crema : Intr-o craticioara frecam 100 gr.unt (din cele 300 gr.) cu zaharul, adaugam ciocolata bucatele si punem vasul pe foc amestecand continuu pana se dizolva si crema capata consistenta. Se ia de pe foc si se pune la rece .Dupa acest timp se adauga restul de unt si esenta de rom ; se omogenizeaza .

Mod de preparare sirop : Intr-un bol se adauga mierea ,apa ,vanilia si dizolvam.

Asamblarea :In tava in care am copt blatul se pune folie alimentara si asezam prima foaie de blat pe care o stropesc cu sirop si adaug crema in strat uniform. Asez a doua foaie ,o stropesc cu sirop si pun ultima parte de crema .O dam la rece si o lasam 3 ore . Dupa racire se portioneaza si se glazureaza cu ciocolata topita la baine-marie. Cu ajutorul unui pos decoram prajiturile cu aveline si floricele din ciocolata alba.formate pe hartie de copt ...se pun la rece pentru a se intari .


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fantezie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Toamna07 1

13.07.2012, 22:38

Onesta,tava in care am copt prajitura asta are o Lungime de 31 cm si latime de 24 cm.

DIANA B 1

14.07.2012, 11:36

Toamna07 1

17.07.2012, 10:36

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cozonacul bunicii
  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu dulceata de lapte

ieri la 21:35

Dulceata (chutney) cu pere si condimente

ieri la 20:40

Salata de boeuf

de Oana 9

ieri la 17:41

Aperitive pentru masa de Craciun sau Revelion

de Oana 9

ieri la 17:07

RETETA RECOMANDATA
prajitura fantezie