Prăjitură cu mere caramelizate şi crema fina cu scorţişoară

de madi_marin in Prajituri, 13 Noi 2011 | 5830 vizualizari

 

Pentru că mi-a plăcut foarte mult crema pe care a pregătit-o Gaby la prăjitura ,,Browniess Cappucino,, şi pe care am facut-o şi eu....teoretic pentru aceeaşi prăjitură.....deşi a ieşit cu totul altceva....m-am gândit că e foarte potrivită în combinaţie cu nişte mere caramelizate. A ieşit o prăjitură delicioasă ....

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 ouă
  • 7 linguri cu zahăr
  • 10 linguri cu făină
  • 1 pliculeţ praf de copt
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 2 linguri cu ulei

Cremă:

  • 200 g brânză Făgăraş Lacteea
  • 200 g smântână
  • 1 pliculeţ de ness
  • 150 ml frişcă lichidă
  • 4 linguri cu zahăr
  • 1 vârf de linguriţă de scorţişoară
  • 3 pliculeţe întăritor de frişcă

În plus:

  • 1 kg mere
  • 200 g zahăr
  • 300 ml apă + zahăr şi vanilie pentru sirop
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu mere caramelizate şi crema fina cu scorţişoară:

Se caramelizează zahărul, apoi se toarnă într-o tavă 25/35 cm. Se curăţă merele de coajă şi seminţe, apoi se taie în feliuţe subţirele care se aşează peste caramel. Se dă tava la cuptor până ce merele s-au caramelizat. Când sunt gata se păstrează câteva pentru decor.


Între timp se prepară aluatul pentru blat: Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul. Se amestecă cu gălbenuşurile frecate cu uleiul, apoi cu esenţa de vanilie şi praful de copt cernut cu făina. Se toarnă aluatul peste merele caramelizate şi se dă tava la cuptor ca să se coacă aluatul. După 25 de minute se face testul scobitorii.


Se dă blatul cu mere la răcit, apoi se însiropează. Se răstoarnă pe un platou şi se pune deasupra crema pregătita astfel : se pun în vasul mixerului toate ingredientele şi se mixează la viteză potrivită până ce se obţine o cremă consistentă. Se presară merele caramel păstrate şi se dă tava la frigider până a doua zi.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu mere caramelizate şi crema fina cu scorţişoară" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (82)

madi_marin 1

15.11.2011, 20:13

ii fac o surpriza si ii pregatesc macar crema, ca eu am de gand sa fac amandine....

Bucataras Medi 1

16.11.2011, 20:04

wow...........wow................wow.......................ce bunaciune am ratat..................

madi_marin 1

16.11.2011, 20:22

medi......cand mai fac te anunt..... e foarte buna.....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "turnata "cu dovleac