Prăjitură cu mere caramelizate şi crema fina cu scorţişoară

de madi_marin in Prajituri, 13 Noi 2011 | 6235 vizualizari

 

Pentru că mi-a plăcut foarte mult crema pe care a pregătit-o Gaby la prăjitura ,,Browniess Cappucino,, şi pe care am facut-o şi eu....teoretic pentru aceeaşi prăjitură.....deşi a ieşit cu totul altceva....m-am gândit că e foarte potrivită în combinaţie cu nişte mere caramelizate. A ieşit o prăjitură delicioasă ....

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 ouă
  • 7 linguri cu zahăr
  • 10 linguri cu făină
  • 1 pliculeţ praf de copt
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 2 linguri cu ulei

Cremă:

  • 200 g brânză Făgăraş Lacteea
  • 200 g smântână
  • 1 pliculeţ de ness
  • 150 ml frişcă lichidă
  • 4 linguri cu zahăr
  • 1 vârf de linguriţă de scorţişoară
  • 3 pliculeţe întăritor de frişcă

În plus:

  • 1 kg mere
  • 200 g zahăr
  • 300 ml apă + zahăr şi vanilie pentru sirop
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu mere caramelizate şi crema fina cu scorţişoară:

Se caramelizează zahărul, apoi se toarnă într-o tavă 25/35 cm. Se curăţă merele de coajă şi seminţe, apoi se taie în feliuţe subţirele care se aşează peste caramel. Se dă tava la cuptor până ce merele s-au caramelizat. Când sunt gata se păstrează câteva pentru decor.


Între timp se prepară aluatul pentru blat: Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul. Se amestecă cu gălbenuşurile frecate cu uleiul, apoi cu esenţa de vanilie şi praful de copt cernut cu făina. Se toarnă aluatul peste merele caramelizate şi se dă tava la cuptor ca să se coacă aluatul. După 25 de minute se face testul scobitorii.


Se dă blatul cu mere la răcit, apoi se însiropează. Se răstoarnă pe un platou şi se pune deasupra crema pregătita astfel : se pun în vasul mixerului toate ingredientele şi se mixează la viteză potrivită până ce se obţine o cremă consistentă. Se presară merele caramel păstrate şi se dă tava la frigider până a doua zi.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu mere caramelizate şi crema fina cu scorţişoară" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (82)

madi_marin 1

15.11.2011, 20:13

ii fac o surpriza si ii pregatesc macar crema, ca eu am de gand sa fac amandine....

Bucataras Medi 1

16.11.2011, 20:04

wow...........wow................wow.......................ce bunaciune am ratat..................

madi_marin 1

16.11.2011, 20:22

medi......cand mai fac te anunt..... e foarte buna.....

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tocana de opintici-reteta de post!

de abetina 3

ieri la 22:42

 Tocana de cocosei americani!

de abetina 3

ieri la 22:35

Plăcintă cu brânză și griș

ieri la 21:27

Dovlecei pane

ieri la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu ciocolata, miez de nuca, cocos si stafide