Tarta alpina de mere

de Zamfira in Prajituri, 16 Sep 2013 | 2565 vizualizari

 

O prajitura delicioasa cu mere, aroma bogata de toamna, aluat pufos, extreme de simplu si rapid de gatit. Multumesc pentru reteta Laurei Adamache!

 

INGREDIENTE

  • 220 g faina
  • 100 g zahar tos
  • 125 g unt
  • 2 oua
  • coaja lamaie
  • 2 mere mari
  • 1 plic praf copt
  • 6 linguri lapte
  • 1 esenta rom
  • miere pentru uns
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta alpina de mere:

Topim untul la bain marie apoi o lasam sa se raceasca.


Mixam foarte bine cele doua oua intregi cu zaharul si putina sare, pana cand isi dubleaza volumul si devine deschisa la culoare.


Adaugam untul topit si racit, esenta de rom.


Faina cernuta amestecata cu praful de copt, coaja de la o lamaie si cele 6 linguri de lapte.


Tapetam o tava rotunda sau in forma de inima (asa am ales eu…cu drag pentru tarta alpine) si turnam aluatul. O nivelam cu o lingura sau o spatula.


Curatam cele 2 mere bine coapte, le taiem in doua si indepartam cu grija mijlocul. Vom cresta cu cutitul in patratele fiecare jumatate (nu pana jos).


Asezam deasupra aluatului merele (usor apasate in aluat). Presaram putin zahar.


Coacem tarta alpina cu mere in cuptorul preincalzit 180°C pentru 30-40 minute (dupa 10 minute am redus intensitatea focului).


Dupa ce scoatem prajitura din cuptor, o ungem cu miere sau marmelada de caise/piersici/mere.


O minunatie!!!! Pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta alpina de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

_Alina_ 1

17.09.2013, 10:04

Andreea Caroline 1

17.09.2013, 10:20

Ador tot ce e cu mere

Cris2711 1

17.09.2013, 19:22

deliciu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere