Desert negresa cu rubarba si capsuni

de anca_rm in Prajituri, 25 Mai 2017 | 989 vizualizari

 

Imi plac prajiturile cu ciocolata si de data asta, am incercat cu fructe. Rubarba cu gustul ei acrisor, capsunele dulci si ciocolata i-au dat prajiturii mele o aroma deosebita.
"Retete pentru un picnic reusit" 

 

INGREDIENTE

  • 200 gr ciocolata neagra
  • 100 ml lapte
  • 170 gr faina
  • 4 oua
  • 2 linguri zahar de cocos
  • 2 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf cutit de sare
  • 2 fire rubarba
  • 10 bucati capsuni + 1 lingura zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu rubarba si capsuni:

Ciocolata o rupem bucati si o topim pe foc mic, in 100 ml lapte impreuna cu putina sare. Sarea adaugata in ciocolata va intensifica gustul ciocolatei.


Lasam sa se raceasca putin ciocolata.


Intr-o tava de 20 x 30 cm, punem hartie de copt si presaram o lingura de zahar. Rubarba o curatam si o taiem in bucati. Punem bucatile in tava, cat mai uniform. Capsunile spalate le impartim in jumate si asezam, din loc in loc.


In ciocolata topita, adaugam zaharul de cocos (poate fi inlocuit cu zahar alb, 3 linguri ) si cate un ou, rand pe rand, amestecand dupa fiecare.


Punem in compozitie faina, praful de copt si uleiul si omogenizam bine.


Turnam compozitia peste rubarba si capsuni si nivelam usor.


Dam tava in cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 20-30 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.


Lasam sa se raceasca si taiem prajitura in cuburi.


Pofta mare!



Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu rubarba si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Aurelia 07_07 1

25.05.2017, 19:02

Rocsi 1

25.05.2017, 19:45

dantes 1

26.05.2017, 17:30

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Preanici, sau turtite dulci basarabene

de RODIMUR 7

ieri la 21:48

Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt

de oanapl 6

ieri la 21:10

Salata de cartofi cu ardei kapia copti

de Rocsi 9

pe 26.09 la 20:32

Omleta cu spanac si mozzarella

de RODIMUR 7

pe 26.09 la 20:29

Vinete cu ton si cascaval la cuptor

de oanapl 6

pe 26.09 la 18:16

RETETA RECOMANDATA
Kinder Pingui