Desert negresa cu rubarba si capsuni

de anca_rm in Prajituri, 25 Mai 2017 | 742 vizualizari

 

Imi plac prajiturile cu ciocolata si de data asta, am incercat cu fructe. Rubarba cu gustul ei acrisor, capsunele dulci si ciocolata i-au dat prajiturii mele o aroma deosebita.
"Retete pentru un picnic reusit" 

 

INGREDIENTE

  • 200 gr ciocolata neagra
  • 100 ml lapte
  • 170 gr faina
  • 4 oua
  • 2 linguri zahar de cocos
  • 2 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf cutit de sare
  • 2 fire rubarba
  • 10 bucati capsuni + 1 lingura zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu rubarba si capsuni:

Ciocolata o rupem bucati si o topim pe foc mic, in 100 ml lapte impreuna cu putina sare. Sarea adaugata in ciocolata va intensifica gustul ciocolatei.


Lasam sa se raceasca putin ciocolata.


Intr-o tava de 20 x 30 cm, punem hartie de copt si presaram o lingura de zahar. Rubarba o curatam si o taiem in bucati. Punem bucatile in tava, cat mai uniform. Capsunile spalate le impartim in jumate si asezam, din loc in loc.


In ciocolata topita, adaugam zaharul de cocos (poate fi inlocuit cu zahar alb, 3 linguri ) si cate un ou, rand pe rand, amestecand dupa fiecare.


Punem in compozitie faina, praful de copt si uleiul si omogenizam bine.


Turnam compozitia peste rubarba si capsuni si nivelam usor.


Dam tava in cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 20-30 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.


Lasam sa se raceasca si taiem prajitura in cuburi.


Pofta mare!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu rubarba si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Aurelia 07_07 1

25.05.2017, 19:02

Rocsi 1

25.05.2017, 19:45

dantes 1

26.05.2017, 17:30

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți in oțet, fără sterilizare

de Ina 7

ieri la 22:23

Budinca de vanilie cu migdale si sos de caise cu menta

de Rocsi 9

ieri la 19:36

Supa de cașcaval, cu crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 14:26

Mancare de cartofi noi

ieri la 13:29

RETETA RECOMANDATA
Amandine