Desert negresa cu urda, mure si piersici

de oanapl in Prajituri, 24 Mai 2020 | 345 vizualizari

 

Zilele trecute am primit urdă proaspătă și tare bună. Am mâncat cât am mâncat, dar fiind multă, m-am gândit să pregătesc și o prăjitură. A ieșit delicioasă.

 

INGREDIENTE

  • Compozitia maro:
  • 5 ouă
  • 150 g zahăr
  • 100 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 400 g făină
  • 30 g cacao
  • 3/4 plic praf de copt
  • Compozitia de branza:
  • 500 g urdă
  • 3 ouă
  • 100 g zahăr pudră
  • 3 linguri făină
  • esență de vanilie
  • mure
  • piersici din compot
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu urda, mure si piersici:

Pentru aluat, se mixează ouăle cu un praf de sare și zahărul măcinat până când își dublează volumul. Se adaugă uleiul și laptele și se omogenizează. Se adaugă făina cernută cu cacaua și trei sferturi din plicul de praf de copt și se amestecă ușor cu o lingură de lemn.

Pentru compoziția de brânză se mixează urda, ouăle, esența de vanilie și zaharul măcinat (cu ajutorul unui mixer vertical) până când se obține o cremă fină. Se adaugă apoi făina și se omogenizează.

Într-o tavă (25x35cm) tapetată cu hârtie de copt se toarnă aluatul (se păstrează câteva linguri de aluat), apoi compoziția de brânză și se amestecă ușor cu o furculiță, pentru aspectul marmorat.

Se distribuie fructele și se adaugă aluatul rămas și se amestecă ușor cu crema de brânză și se introduce tava în cuptorul încins la 180 de grade C și se lasă pentru 35-40 de minute, până când trece testul cu scobitoarea.



Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu urda, mure si piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

abstract01 1

25.05.2020, 17:04

oanapl 1

25.05.2020, 21:01

Ma bucu ca va place! Va multumesc de aprecieri!

dantes 1

27.05.2020, 16:30

Delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

7316 puncte

Constelatialeu

5023 puncte

mihaelar63

4718 puncte

Rocsi

4374 puncte

mirela0911

4107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tortulet cu fructe
  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

  • 01

    MI

  • 02

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu glazura de ciocolata