Prajitura deliciu

de miremirc in Prajituri, 24 Apr 2011 | 51714 vizualizari

 

by sydonia

 

INGREDIENTE

300 g nuci prajite si taiate 300 g Nutella 25 bucati biscuiti simpli  Blat :
  • 7 albusuri
  • 200 g zahar
  • 2 lg pesmet
  • 4 lg nuci macinate
  • 2 lg faina
Crema :
  • 7 galbenusuri
  • 10 lg zahar
  • 7 lg lapte
  • 500 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura deliciu:

Intr-o tava (25*39cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, presaram 300 g nuca prajita si taiata.


Peste aceasta nuca, asezam blatul : batem albusurile spuma tare, adaugam zaharul si mixam pana ce acesta se topeste; separat amestecam pesmetul, faina si nucile macinate si le amestecam cu albusurile cu ajutorul unei linguri de lemn, cu miscari de jos in sus .


Dam la cuptor, dupa ce am intins frumos blatul si lasam la copt cam 20 minute.


Dupa ce s-a copt blatul, il intoarcem invers cat este cald si ungem cu 300 g Nutella.


Pentru crema : intr-o cratita mixam galbenusurile cu laptele si zaharul pana se albesc, apoi le punem pe aburi si mai amestecam pana obtinem o crema pufoasa (trebuie zaharul sa se topeasca) ; lasam crema sa se raceasca. Batem frisca apoi o amestecam cu crema de oua .


Peste nutella asezam jumatate din crema (eu am pus 2/3 din crema), apoi un rand de biscuiti inmuiati in cafea indulcita si peste restul de crema, apoi presaram cappuccino.


Este o "prajitura deliciu" la propriu care merita incercata :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura deliciu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

dede 1

28.12.2013, 18:24

La prajitura deliciu amestecul de crema de oua cu frisca se lasa.De ce?

Alexandra Burz 1

31.01.2014, 22:44

Krystyan Trendy 1

18.05.2014, 00:57

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
RULADA CU CREMA DE ZMEURA