Prajitura cu mere si caramel

de Miha in Prajituri, 24 Sep 2010 | 16353 vizualizari

 

Am vrut sa fac "rasturnata" Inei...Am studiat reteta si am pornit voioasa spre bucatarie. Numai ca pana am ajuns in fata frigiderului am uitat ce tre sa fac. :)) Mi-a fost lene sa ma intorc la PC, asa ca am facut si eu cum mi-a venit la mana. :))

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 200 g iaurt
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 g faina
  • esenta de vanilie
  • Pentru caramel:
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • Umplutura:
  • 6 mere
  • 1 lingura scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si caramel:

Caramel:

Zaharul il caramelizam la foc mic. Cand a devenit lichid si a capatat o culoare aurie, dam deoparte de pe foc si adaugam untul, apoi frisca lichida. Amestecam energic, pana se incorporeaza si obtinem un delicios caramel.

Adaugam merele curatate si taiete in felii potrivit de groase si se amesteca usor cu o spatula, pana cand toate feliile de mar au fost cuprinse de un strat uniform de caramel.

Blat:

Ouale le mixam energic cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana devin ca o crema si s-au marit considerabil in volum. Turnam uleiul, esenta de vanilie, apoi iaurtul si omogenizam. Incorporam usor si faina ametecata cu praful de copt.

Merele caramelizate si o parte din caramel le punem intr-o tava ( 27/18 cm) unsa cu unt. Turnam deasupra compozitia pentru blat, nivelam si dam la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste.

Rasturnam prajitura pe un platou si o lasam sa se racoreasca. Turnam deasupra restul de caramel, apoi o portionam.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si caramel" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu spuma de ness si caramel