Prajitura cu mere si caramel

de Miha in Prajituri, 24 Sep 2010 | 13695 vizualizari

 

Am vrut sa fac "rasturnata" Inei...Am studiat reteta si am pornit voioasa spre bucatarie. Numai ca pana am ajuns in fata frigiderului am uitat ce tre sa fac. :)) Mi-a fost lene sa ma intorc la PC, asa ca am facut si eu cum mi-a venit la mana. :))

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 200 g iaurt
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 g faina
  • esenta de vanilie
  • Pentru caramel:
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • Umplutura:
  • 6 mere
  • 1 lingura scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si caramel:

Caramel:


Zaharul il caramelizam la foc mic. Cand a devenit lichid si a capatat o culoare aurie, dam deoparte de pe foc si adaugam untul, apoi frisca lichida. Amestecam energic, pana se incorporeaza si obtinem un delicios caramel.


Adaugam merele curatate si taiete in felii potrivit de groase si se amesteca usor cu o spatula, pana cand toate feliile de mar au fost cuprinse de un strat uniform de caramel.


Blat:


Ouale le mixam energic cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana devin ca o crema si s-au marit considerabil in volum. Turnam uleiul, esenta de vanilie, apoi iaurtul si omogenizam. Incorporam usor si faina ametecata cu praful de copt.


Merele caramelizate si o parte din caramel le punem intr-o tava ( 27/18 cm) unsa cu unt. Turnam deasupra compozitia pentru blat, nivelam si dam la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste.


Rasturnam prajitura pe un platou si o lasam sa se racoreasca. Turnam deasupra restul de caramel, apoi o portionam.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

jolygina 1

25.09.2010, 01:40

buna buna trebuie sa fie

Miha 1

25.09.2010, 16:43

Jolygina Lacramioara

mena29 1

27.09.2010, 09:25

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de branza si capsuni