Desert negresa cu zmeura

de Panacris in Prajituri, 20 Mar 2017 | 637 vizualizari

 

Ce poate fi mai bun, cacao și zmeurăăăăă ;) Negresa preparată ad-hoc, la cererea Zmeului Mijlociu! ;) Un dulce rapid și deliciosss! ;) Spor și poftă bună! 

 

INGREDIENTE

  • 8 bucăți ouă 
  • 24 de linguri zahăr tos 
  • 24 de linguri ulei de floarea soarelui 
  • 24 de linguri lapte degresat 
  • cca. 500 g faină albă de grâu Raftul Bunicii 000
  • 1 plic praf de copt 
  • 1 plic zahăr vanilinat Bourbon 
  • ½ linguriță esență de migdală marocană Dr. Oetker 
  • 1 praf sare iodată 
  • zeama si coaja de lămâie
  • 100 g cacao 
  • cca. 250 g zmeură 
  • cca. 100 g nucă măcinată 
  • 50 g zahăr pudră 
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu zmeura:

Ouăle se bat energic cu zahărul, zahărul vanilinat, esența de migdale, până se obține o cremă spumoasă, apoi se adaugă uleiul, laptele amestecându-se usor până se încorporează toate ingredientele. Făina se cerne împreună cu praful de copt, peste crema obținută mai sus, adăugându-se zeama și coaja de lămâie, amestecându-se ușor până se încorporează toate ingredientele. La final, se adaugă praful de cacao, amestecând ușor, până se obține un aluat omogen. Compoziția obținută se toarnă într-o tavă tapetata cu foaie de pergament, se presară zmera proaspătă sau decongelată, amestecată cu nucă măcinată. Prăjitura se coace la foc moderat, 180 grade C, cca. 50 de minute. Dupa ce trece testul scobitorii, prăjitura, se scoate din cuptor și se lasă la răcit în tava. La servire se presară zahăr pudră din belșug.



Spor și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Rocsi 1

21.03.2017, 22:36

Negresa cu zmeura mi se pare o nebunie. Bravo!

dantes 1

22.03.2017, 16:15

Delicioasa!

Panacris 1

22.03.2017, 20:46

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Rumos-pupos