Desert negresa Oana

de Constelatialeu in Prajituri, 8 Mar 2018 | 7098 vizualizari

 

M-am inspirat de la bucataras Oana, clar ca trebuia sa botez negresa cu numele Oanei. Este o negresa de post, prajitura este de post, nu Oana...are nuci, dulceata de visine, deci un deliciu. Eu n-am pus scortisoara si am plusat cu ciocolata la glazura,am adaugat si putin ulei pentru luciu . Multumesc Oana pentru delicioasa prajitura.

 

INGREDIENTE

  • 350 g zahar tos
  • 350 g dulceata de visine
  • 300 ml apa minerala
  • 150 ml ulei
  • 180 g nuca
  • 50 g cacao
  • 500 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingurita esenta de rom
  • un praf de sare
  • Glazura:
  • 50 ml apa
  • 100 g zahar brun
  • 150 g ciocolata neagra
  • 20 ml ulei
  • Decor
  • Drajeuri de ciocolata de la Dr. Oetker
  • jumatati de miez de nuca prajita
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa Oana:

Am folosit o tava cu dimensiunile de 22/32 cm tapetata cu hartie de copt.

Intr-un castron incapator am pus dulceata de visine, zaharul si apa minerala si am amestecat pana ce zaharul este topit. Am adaugat cacaua, esenta de rom, sarea  si uleiul si am omogenizat.

Separat am cernut faina si am amestecat-o cu praful de copt, bicarbonatul l-am stins cu zeama de lamaie si l-am adaugat in amestecul din castron. La final am incorporat faina, putin cate putin, pana am obtinut un aluat ca de chec. Adaugam nuca prajita si taiata marunt, turnam aluatul in tava tapetata, dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, cca 40 min, este gata cand trece testul scobitorii. Scoatem tava din cuptor si o lasam putin sa se raceasca cat timp pregatim glazura.

Glazura : Apa si zaharul sa dea intr-un clocot, apoi tragem de pe foc, adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste, adaugam si uleiul si amestecam 1 min.

Portionam prajitura si turnam glazura, nivelam apoi adaugam drajeurile de ciocolata si miezul de nuca. Lasam sa se raceasca bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa Oana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Rocsi 1

09.03.2018, 20:20

Negresa este una din prajiturile care imi place mult!

Panacris 1

11.03.2018, 21:08

mihaelar63 1

13.03.2018, 08:46

Daca garanteaza Oana , atunci cred ca-i buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec cu nuci (de post)