Desert orez cu lapte

de Ancutsa in Dulciuri, 27 Mai 2018 | 2460 vizualizari

 

Obişnuiesc să pregătesc orez cu lapte destul de des, uneori şi o dată pe săptămână, este gustos, dar şi săţios dacă simţi nevoia să mănânci ceva mai pe seară. Este bun şi rece, aşa că se poate lua la pachet a doua zi, la serviciu. De data aceasta, am vrut să transform acest desert simplu în ceva deosebit şi, ca să le răsfăţ şi pe mama şi pe sora mea, cărora le plac tot felul de mirodenii, le-am decorat orezul cu dulceaţă de trandafiri, stafide, coajă de citrice şi fistic.

 

INGREDIENTE

  • 3 l lapte
  • 500 g orez
  • 6 linguri cu zahăr
  • 1/2 linguriţă cu sare
  • 1 linguriţă zahăr vanilat Bourbon
  • coajă rasă de lămâie
  • coajă de portocală ţinută în zahăr, la borcan
  • puţin fistic
  • stafide
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert orez cu lapte:

 

Se pune laptele la fiert, cu sarea, la foc potrivit. Când începe să fiarbă, se adaugă orezul spălat bine în apă rece şi se dă focul mic. Se amestecă mai des, ca să nu se lipească şi să nu dea de pe foc, pentru că are tendinţa să se umfle.

Când începe să se îngroaşe (sa se închege, să se lege) e timpul să se adauge zahărul, zahărul vanilat Bourbon şi apoi se mai lasă la fiert cam 5 minute.

După ce se dă pe foc, se toarnă în castroane, se decorează cu stafide, coajă de citrice, fistic mărunţit şi dulceaţă de trandafiri, care îi vor da o aromă deosebită.

 

 

Porţii: 8

Timp: aprox 1h

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/05/orez-cu-lapte-2018.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert orez cu lapte" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Coconut Dream