Cornuri pufoase cu ciocolata

de MIUTA in Dulciuri, 5 Feb 2012 | 17467 vizualizari

 

M-am inspirat de pe blogul "retete-roz".Sunt foarte usor de preparat si se pot umple cu diferite umpluturi.Eu am folosit branza de vaci si stafide, piept de pui si ciuperci,crema de ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 260 ml lapte
  • 70 g zahar
  • 50 g unt
  • 25 g drojdie(un cub)
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 1 ou pentru uns cornurile

CREMA

  • 250 ml lapte
  • o budinca de ciocolata Dr.Oetker
  • 4 linguri zahar
  • 70 g ciocolata(un cub ciocolata menaj)
  • o fiola esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu ciocolata:

Am pus faina in vasul in care se framanta.Am topit untul in lapte si am adaugat in el cat era caldut zaharul si drojdia.Dupa ce se dizolva drojdia se toarna laptele peste faina.Se pune un ou si putina sare.Se framanta foarte bine toate ingredientele.Se lasa la dospit 40-50 minute pana isi dubleaza volumul.


Intre timp ne ocupam de crema.Se amesteca intr-un vas budinca cu 4 linguri de zahar.Se adauga usor laptele si se pune pe foc.Se adauga atunci repede ciocolata maruntita usor cu un cutit.Se amesteca cu un tel permanent pana se topeste ciocolata si se ingroasa crema.Cand e gata se da la rece.


Cand aluatul este dospit se imparte in 10 bucati.


Fiecare bucata se intinde cu sucitorul pe o suprafata presarata cu faina.Se intinde oval si jumatate trebuie crestata longitudinal.Se umple cu crema dorita,se ruleaza usor avand grija ca umplutura sa fie bine izolata(nu curge,doar pentru orice eventualitate)


Se aseaza intr-o tava cu hartie de copt si se lasa inca 30 minute la crescut.Se ung cu ou,se presara cu mac sau susan in functie de preferinta.Se dau la cuptorul preincalzit,la foc potrivit spre mic pentru cca 20-25 min.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

MIUTA 1

05.08.2012, 19:03

Cu mare drag Diana.Ma bucur tare mult ca ti-au placut!!!

simonik1104 1

16.07.2014, 22:29

superbe!!!! acum le am in cuptor la copt....eu le-am umplut cu gem si nutela...

MIUTA 1

16.07.2014, 23:10

Simona sunt sigura ca au fost grozave....pupici

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu gem