Desert paleuri cu ciocolata

de Ina in Prajituri, 7 Iun 2013 | 126125 vizualizari

 

By Criss, cu multumiri ! >:D<

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 4 oua
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar pudra
  • 300 gr faina
  • coaja de la o lamaie rasa
  • 1 esenta de vanilie
  • Crema:
  • 150 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata menaj
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert paleuri cu ciocolata:

Amestecam untul (moale) cu zaharul pudra. Adaugam vanilia, coaja de lamaie, ouale si faina, mixand pana obtinem o compozitie spumoasa.

Folosindu-ne de un posh spritam mici gramajoare de aluat in tava tapetata cu hartie de copt, lasand spatiu mai mare intre ele pentru a evita lipirea in timpul coacerii.  

Se coc la foc moderat, in cca 8-10 minute (depinde de cat de bine coace aragazul vostru). Cand marginile devin aurii inseamna ca s-au copt.

Intr-o craticioara punem frisca lichida si ciocolata bucati, si amestecam pe baie de aburi pana se topeste ciocolata. Lasam crema sa se raceasca, punem in frigider minim doua ore, dupa care o mixam pana devine spumoasa.

Lipim cate doua fursecuri ajutandu-ne de crema.  

Glasam cu ciocolata topita.

Sunt extrem de fragede si gustoase!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert paleuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (71)

iry-gabriela 1

07.04.2015, 16:55

Ce frumusele

Ina 1

09.04.2015, 14:12

Fara praf de copt . Oricum faina din comert e aditivata suficient. Fursecurile ies sfaramicioase, fregede, de la unt.
Daca vreti sa puneti, puneti.... Ale mele n-au

Ancutsa 1

18.02.2019, 16:31

Frumoase si bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu cacao