Desert paleuri cu ciocolata

de madi_marin in Dulciuri, 17 Aug 2018 | 6406 vizualizari

 

Sursa de inspiratie www.simonacallas.com

 

INGREDIENTE

Fusecuri:

  • 200 g unt moale
  • 200 g zahăr pudră
  • 3 ouă
  • 300 g făină
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • 2 fiole esenţă de vanilie
  • un praf de sare

Crema:

  • 100 g ciocolată amăruie cu 70% cacao
  • 150 ml frişcă lichidă
  • 1 lingură zahăr pudră

Glazura:

  • 100 g ciocolată amăruie cu 70% cacao
  • 1 linguriţă de ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert paleuri cu ciocolata:

Se mixează spumă untul cu zahărul.

 Se adaugă pe rând ouăle şi vanilia, iar la sfărşit se încorporează făina cernută cu praful de copt şi sarea.

 Rezultă un aluat moale din care se formează cu poşul grămăjoare pe tava tapetată cu hârtie de copt (la distanţă de 2 sau 3 cm una de alta),  care se coc la 180 grade C, pentru 15 minute. Se scot la răcit pe o tavă.

 Pentru cremă : se înfierbântă frişca lichidă împreună cu zahărul pudră, apoi se toarnă peste ciocolata ruptă în bucăţele. Se lasă câteva minte, apoi se omogenizează crema şi se dă la frigider. Înainte să umplem paleurile, se mixează puţin.

 Pentru a obţine glazura, se topeşte ciocolata rapid la cuptorul cu microunde împreună cu uleiul.

 Fusecurile răcite se lipesc două câte două cu cremă şi se glasează cu ajutorul unui cornet confecţionat din hârtie de copt.

 Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert paleuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort egiptean- pentru aniversarea parintilor