Indiene

de Constelatialeu in Dulciuri, 27 Oct 2014 | 6284 vizualizari

 

Le-am mai incercat dar mi-au iesit tuflite,acum parca ceva mai bine.Reteta am luat-o de la Gaby.De bune sunt tare bune,aspect,asa m-am priceput,ce a iesit se vede-n poza....

 

INGREDIENTE

  • Indiene blat
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • coaja de portocala rasa
  • Sirop
  • 150 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 esenta rom
  • Crema
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 5 g gelatina
  • 250 ml smantana dulce pentru frisca
  • 100 ml frisca lichida hulala
  • 30 g zahar farin
  • finesse de portocala de la Dr.Oetker
  • Glazura
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml frica lichida
  • 1 lingurita unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Indiene:

Indiene blat :


Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare.Galbenusurile cu zaharul le mixam pana se topeste zaharul,adaugam faina si apoi albusurile ,amestecand cu miscari incete de jos in sus.Tapetam o tava cu hartie de copt si trasam cu un pahar cu diametru de 5 cm ,12 cercuri in care asezam din compozitie sau putem folosi un posh,eu am pus cu lingurita.Bagam tava la cuptorul preincalzit cca 15 min pana incep sa se inchida la culoare,apoi scoatem tava si cu grija desprindem rotundurile de hartia de copt.La fel procedam si cu restul compozitiei.Mi-au iesit 24 de bucati,deci 12 indiene in final.


Sirop : Apa cu zaharul sa fiarba pana se topeste zaharul,se ia de pe foc si se adauga esenta de rom,se lasa la racit


Crema :


Hidratam cele 5 g de gelatina cu 40 ml apa rece.Galbenusurile cu zaharul pe baie de abur pana se topeste zaharul si devin o crema spumoasa.Se dau dupa foc se adauga gelatina hidratata ,se amesteca bine si se raceste crema ,punand vasul intr-unul cu apa rece,amestecam pana se raceste.Smantana de frisca impreuna cu frisca lichida si zaharul pudra le mixam bine pana se intareste.Apoi luam frisca si o incorporam in crema de galbenusuri,racita,adaugam si finess de portocala.


Glazura: Ciocolata cu frisca pe foc pana se topeste ciocolata,nu trebuie sa fiarba.Tragem de pe foc si adaugam o lingurita de unt si amestecam bine.


Asamblare :


Fiecare rotund de blat il inmuiem in sirop,nu foarte mult,apoi punem crema intr-un posh si ornam fiecare rotund,12 bucati,restul de 12 bucati le inmuiem si pe ele in sirop si le asezam deasupra cremei,la final ornam cu crema si turnam glazura peste.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Indiene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

mirela0911 1

29.10.2014, 13:28

Sunt foarte bune!

elucubratiiculinare 1

29.10.2014, 16:12

minunate

anca_rm 1

30.10.2014, 09:05

ce faine sunt , Gabi asta face numai bunatati

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Indiene