Desert pandispan simplu

de CameliaR in Dulciuri, 13 Iun 2017 | 9073 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g faina
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • zahar pudra +fulgi de cocos (optional)
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pandispan simplu:

Intr-un bol, punem zaharul si cele 4 oua.  Adaugam praful de sare si zaharul vanilat. Mixam pana cand compozitia isi tripleaza volumul si se deschide la culoare. Compozitia este gata atunci cand pica de pe mixer si lasa urme vizibile.

 Cernem faina. Adaugam cate o lingura in compozitia de oua si zahar. Amestecam cu o paleta sau cu o lingura de lemn, efectuand miscari largi, de jos in sus. Procedam astfel pana terminam de incorporat toata faina. Tapetam o tava rotunda de 19 cm cu hartie de copt sau cu unt si faina. Turnam compozitia in tava. Nivelam usor. Batem tava de masa de cateva ori. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 170 grade C, timp de 20-25 de minute. Pandispanul trebuie sa fie frumos rumenit si sa se desprinda de pe marginea tavii. Verificam cu o scobitoare.

La final, intredeschidem usa aragazului si lasam pandispanul sa se raceasca complet. Cu grija rasturnam usor pandispanul pe o farfurie.  Presaram zahar pudra si fulgi de cocos (optional).

Putem sa il servim ca atare, cu fructe, ciocolata sau inghetata. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pandispan simplu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Craiasa zapezii