Desert panna cotta cu capsuni la pahar

de oanapl in Prajituri, 27 Iun 2021 | 2560 vizualizari

 

Pentru că e foarte cald în casă în această perioadă, am evitat să mai pornesc cuptorul. Dacă e weekend neapărat pregătesc un desert. De data aceasta am pregătit un desert rapid cu băutură bio de ovăz Naturli fără gluten, fără zahăr adăugat, cu aromă naturală de vanilie. Acesta este un produs vegan.
Daca doriți să fie de post trebuie să folosiți agar-agar în locul gelatinei. Eu am căutat dar nu am găsit la magazinele din cartier.
Inițial am pregătit 4 pahare în care am pus panna cotta, dar deoarece nu am calculat bine cantitatea de căpșuni, unul dintre pahare l-am umplut cu jeleu de căpșuni doar pe jumătate, astfel încât nu l-am mai pozat. În cantitățile trecute mai jos am trecut mai multe căpșuni decăt am folosit eu. eu am folosit 500g, dar vă sfătuiesc să folosiți 800g căpșuni curățate.

 

INGREDIENTE

  • 400 ml băutură bio de ovăz 
  • 10 g gelatină pudră
  • 30 ml apă
  • 70 g zahăr măcinat
  • 1 lingură esență de vanilie
  • pentru jeleu:
  • 800 g căpșuni curățate
  • 50 g zahăr
  • 30ml apă
  • 10g gelatină pudră
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert panna cotta cu capsuni la pahar:

Pui gelatina la hidratat în 30ml apă, pentru aproximativ 10 minute. 

Într-o cratiță pui băutură bio de ovăz Naturli, esența de vanilie și zahărul măcinat, amesteci bine și pui oala la fiert la foc mic și lași să fiarbă 2 minute, până când se topește zahărul. Lași compoziția să se răcească complet. Topești gelatina pe baie de aburi și apoi o amesteci bine cu  băutura bio de ovăz Naturli. Pui compoziția în 4 pahare (care sunt puse înclinate într-o tavă) după care bagi tava cu paharele la frigider pentru circa 2-3 ore.

Pentru jeleul de căpșuni, cureți, speli și tai căpșunile, le pui într-o cratiță, adaugi peste ele zahărul și le pui la fiert pentru 2-3 minute, apoi iei cratița de pe foc și lași compoziția să se răcească. După ce s-a răcit pasezi cu un blender.

Pui gelatina la hidratat în 30ml apă, pentru aproximativ 10 minute. Topești gelatina pe baie de aburi și apoi o amesteci bine cu căpșunile.

Scoți paharele din frigider și torni compoziția de căpșuni în pahare. Lași la frigider pentru 2-3 ore și apoi servești panna cotta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert panna cotta cu capsuni la pahar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta rapida si gustoasa de cobbler cu capsuni