Desert papanasi

de Meea in Dulciuri, 3 Apr 2020 | 1047 vizualizari

 

 Trebuie să îți prezint o scurtă situație din care să înțelegi cât de importanți sunt papanașii pentru familia mea. Totul începe pe când tatal meu se întoarce acasă de la țară cu sacoșa plină de bunătăți. De la lapte și tot felul de fructe și legume, până la piesa de rezistență: brânza dulce de vaci! O pune pe masă și mama pune repede smântâna lângă ea și dulceața fără să mai pună vreo întrebare. Vine și sora mea și întreabă repede: „Unde sunt papanașii? Sunt gata? Când îi faci? Cât durează?" și vai de capul meu, sunt prinsă la mijloc și toți așteaptă să câștig la Lotto. Ăăăă, pardon, să fac papanași, scuze! Ei, acum, îmi plac și mie papanașii, dar eu aș pune imediat mâna pe oală să o pun la fiert cu apă și să fac repede niște paste cu brânză, doar mă știi!

 

INGREDIENTE

  • 500 g brânză dulce de vaci
  • 3 ouă
  • 200 g zahăr
  • 500 g făină
  • 2 lingurițe praf de copt
  • smântână
  • zahăr pudră
  • dulceață de prune sau căpșuni
Portii: 14
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert papanasi:

        Mixăm ouăle și zahărul până când amestecul devine spumos și zahărul s-a topit.Adăugăm brânza și continuăm mixarea până când obținem un amestec omogen. Punem praful de copt stins în puțin oțet (într-un păhărel punem 1 lingură de oțet și adăugăm apoi praful de copt și-l lăsăm să facă spume) și cam 300g de făina. În acest moment am pus accesoriul de la mixer care este pentru amestecat aluatul.Mixăm la viteză mică, adăugând restul de făină, până când obținem un aluat elastic, ușor de modelat, dar nu foarte uscat. Mai adăugăm făina dacă este nevoie, dar nu foarte multă, doar cât să nu fie aluatul lipicios. În caz că nu folosești mixerul pentru amestecatul aluatului, după ce ai pus 300g de făină, toarnă amestecul pe masa înfăinată și frământă-l până obții aluatul descris mai sus, punând și restul de făină.

        Formăm papanașii (o gogoașă cu găură în mijloc și o bilută pentru a fi pusă deasupra) și apoi îi punem la prăjit într-un litru de ulei încins.Întoarcem papanașii și pe cealaltă parte și mare atenție, se prăjesc foarte repede!

        Separat, amestecăm smântâna cu zahărul pudră. Nu am scris gramaje, depinde de cât vrei tu să pregătești.          Servim papanașii cu amestecul de smântână și dulceață!

TIPS-URI

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert papanasi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Panacris 1

04.04.2020, 19:52

Rocsi 1

04.04.2020, 20:55

Sunt atat de apetisanti! Mereu as servi papanasi, macar o portie mica!

dantes 1

06.04.2020, 15:32

Buni!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba cu perisoare din carne de porc  si taitei de casa

de Caty 1

ieri la 19:08

Prajitura  de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty 1

ieri la 09:57

Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

pe 15.08 la 12:56

TOP
utilizatori

mirela0911

2298 puncte

Panacris

1712 puncte

Constelatialeu

1155 puncte

 Merisor

1000 puncte

abstract01

974 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsuni reteta (cu gel fix 3x1)