Desert papanasi cu smantana si dulceata de visine

de corina241 in Prajituri, 27 Sep 2012 | 19496 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 3-4 linguri de zahar
  • 1/2 lingurita de bicarbonat
  • putina zeama de lamaie
  • 200 g faina
  • coaja de lamaie
  • vanilie
  • putina sare
  • Decor:
  • 200 ml smantana grasa
  • 2 linguri de zahar
  • dulceata de visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert papanasi cu smantana si dulceata de visine:

Branza maruntita (data pe razatoare) se amesteca cu ouale, zaharul, bicarbonatul stins in zeama de lamaie, faina si vanilia, pana se omogenizeaza.


Coca trebuie sa fie moale, ca cea de cozonac. Am lasat-o la rece 2-3 ore.


Din aluat am format colacei si bilute, perechi, in asa fel incat bilutele sa poata acoperii locul gol din colacel (gaura formata).


Se prajesc apoi in ulei bine incins (uleiul trebuie sa fie din abundenta, in asa fel incat papanasii sa poata pluti, altfel, se vor arde), pana devin aurii.


Cand i-am servit, am asezat un colacel pe farfurie, am pus in mijloc biluta si apoi am pus dulceata si amestecul de smantana cu zahar, bine frecat, pana ce devine o pasta alba-sticoasa.


Au fost deliciosi, iar fetitele au mancat cu placere!



Daca ti-a placut reteta noastra "Desert papanasi cu smantana si dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

mihaelar63 1

29.09.2012, 10:34

Ce apetisanti sunt

scortisoara 1

29.09.2012, 12:25

ce buni sunt!

elucubratiiculinare 1

06.10.2012, 19:35

m-am indragostit la ce frumusei sunt

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

8247 puncte

Rocsi

4922 puncte

Constelatialeu

4723 puncte

RODIMUR

3513 puncte

Ksenya

2276 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Lacrima