Tarta cu crema de vanilie si capsuni

de farfuriavesela in Prajituri, 29 Mar 2014 | 1639 vizualizari

 

Tarta-nimic mai simplu!
Fructe, oua proaspete de tara (ar fi ideal), o tava de tarta (sau una obisnuita) si un strop de imaginatie pentru ornarea cu fructe- este tot ce va trebuie pentru un desert delicios!

Urmariti filmarea noastra si veti vedea pas cu pas cum se pregateste tarta cu crema de vanilie!

 

INGREDIENTE

  • Pentru baza tartei (crusta)
  • 200 gr. de faina
  • 100 gr. de unt
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura de otet
  • 2 linguri de zahar (optional)
  • Pentru crema de vanilie
  • 500 ml de lapte
  • 100 gr. de zahar
  • 6 galbenusuri
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri de amidon
  • 1 pastaie de vanilie sau esenta
  • Pentru ornat noi am folosit capsune, dar imaginatia sa va fie prieten in aceasta etapa, pentru ca nu exista limite.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de vanilie si capsuni:

Aluatul de tarta


Amestecam faina cu untul, oul, sarea, 1 lingura de otet si obtinem un aluat tare, pe care il punem in folie la frigider pentru 2 ore. Eu am optat pentru varianta de aluat fara zahar, asa ca nu am pus cele doua linguri de zahar :)


Dupa doua ore, pudram cu faina masa de lucru si intindem usor aluatul cu sucitorul pentru a-l putea modela in forma de tarta. Asezam aluatul in tarta si imbracam si marginile formei cu coca. Intepam cu furculita aluatul de pe fundul tavii si dam la cuptor preincalzit la 180 de grade (mediu la gaz) pentru 15 minute. Dupa ce s-a copt, lasam tarta sa se raceasca si apoi o scoatem din tava.


Intre timp pregatim crema de vanilie.


Pe aragaz, la foc mic, intr-un vas amestecam laptele cu semintele din pastaia de vanilie, zaharul, galbenusurile, faina si amidonul pana se ingroasa. Daca nu avem pastaie de vanilie adaugam esenta de vanilie in crema, la sfarsit, dupa ce s-a racit putin. Crema noastra este gata atunci cand se desprinde cu usurinta de pe vas. Lasam crema sa se raceasca, apoi umplem tarta cu aceasta.


Este momentul cel mai placut al acestei retete, cand decoram tarta cu fructe proaspete dupa imaginatia voastra ! Eu am decorat-o cu capsuni, ma rog, cu ce a mai ramas din capsuni pentru ca la decorare sefi sunt copiii mei!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de vanilie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Valclaudia 1

29.03.2014, 12:37

servesc si eu o portie!

Ligia Bxl 1

29.03.2014, 18:12

tare buna

Rocsi 1

29.03.2014, 20:16

Ce mult imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tochitura cu mamaliguta
  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu spanac si mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:56

Negresa cu unt de arahide

de Lau 9

ieri la 21:37

Papanași fierți

de Meea 4

ieri la 21:15

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu afine si zmeura