Desert tarta Perseide

de Ancutsa in Prajituri, 2 Aug 2019 | 248 vizualizari

 

Am plecat de la aroma tartei cu fructe din copilărie. Mi-am dorit să o revinventez și-atunci am păstrat baza: pandișpanul cu fructe. Am ales niște vișine, pentru că este sezonul lor și pentru că am găsit unele foarte gustoase și coapte. Am adăugat un element modern: glazura oglindă, care mie îmi place mult. Nu am mai adăugat coloranți, ci am lăsat-o simplă, culoarea ciocolatei albe aducând cu cea a lunii. La final am decorat cu meteori și stele căzătoare: afine și perle de zahăr argintii și albastre. Am adăugat și flori de frișcă, vișine, frunze de busuioc. Aşa s-a născut Tarta Perseide.
Din seria mea de deserturi Universul Dulce.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 7 ouă S,
  • Un praf de sare,
  • 120 ml ulei,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 5 linguri făină,
  • 10 g praf de copt Dr. Oetker,
  • 200 g vișine,
  • Pentru glazura oglindă:
  • 80 ml apă,
  • 100 g zahăr,
  • 100 ml lapte condensat,
  • 160 g ciocolată albă,
  • 9 g gelatină foi + 50 ml apă rece pentru hidratat,
  • Pentru decor:
  • 80 ml frişcă lichidă,
  • Afine, după gust,
  • Vișine, după gust,
  • Perle de zahăr Magia Nopții Dr. Oetker,
  • Câteva frunzulițe de busuioc proaspăt
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta Perseide:


Se spală vișinele, se scot sâmburii, păstrând doar câteva întregi, pentru decor și se lasă la zvântat.


Pentru blat: se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare, apoi se adaugă îndulcitorul, gălbenușurile și uleiul. Apoi se adaugă praful de copt și făina, apoi și vișinele amestecând cu o spatulă de jos în sus, ca să rămână pufoasă, aerată. Se transferă compoziţia într-o formă de copt rotundă, pregătită cu foaie de copt. Se coace la foc mediu până trece testul scobitorii. A mea a fost gata în aprox 12-15 minute.



Pentru glazura oglindă: se pune gelatinala hidratat într-un castronel cu 50 ml apă rece.


Se pun într-o crăticioară laptele condensat, apa și zahărul, se fierb pe foc mic până se topește zahărul. Se dă de pe foc, se toarnă într-un vas în care am mărunțit ciocolata albă. Se amestecă, până se topește ciocolata. Se lasă la răcit. Se verifică mereu cu un termometru de bucătărie, iar când temperatura scade sub 50 de grade, se adaugă gelatina, se amestecă bine, să se dizolve, apoi se strecoară, pentru a îndepărta eventualele cocoloașe. Se verifică din nou temperatura, iar când scade sub 25 de grade și a căpătat consistența mierii, se poate turna peste tarta așezată pe un grătar de răcire, deasupra unei tăvi sau farfurii adânci.



Pentru decor: se bate frişca lichidă cu mixerul până a devenit consistentă, se ornează tarta şi se decorează cu vișine, afine, perle de zahăr argintii și albastre și frunzulițe de busuioc proaspete, spălate și uscate pe un șervet.



Porţii: 10


Timp de coacere: 15 min


Timp de pregătire: 2h 30min


Poftă Bună!


Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:


https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/07/tarta-perseide.html


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta Perseide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Ancutsa 1

05.08.2019, 10:46

Rahela

Ancutsa 1

05.08.2019, 10:46

Rocsi, ma bucur ca ti-a placut!

Ancutsa 1

05.08.2019, 10:47

Cristina

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Ina

Ina 7

7730 puncte

Panacris

6719 puncte

lucy2002

5001 puncte

Rocsi

4939 puncte

gaby_duceag

3129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocanita de ciuperci cu pilaf si pipote

de Ancutsa 5

pe 15.08 la 20:08

Unt de arahide de casa

pe 15.08 la 09:58

Desert inghetata rapida caise -cocos

pe 15.08 la 09:50

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura turnata cu branza si fructe de vara