Desert pariziene cu branza dulce

de Dulciuri cu Georgiana in Dulciuri, 16 Iul 2018 | 3017 vizualizari

 

Pentru ca ne-au placut foarte mult parizienele cu mere, am incercat si cu branza dulce.
La fel de bune. Din ciclul retetelor demult nescrise.

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 2 oua
  • 70 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • un plic drojdie uscata
  • esenta lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 300 g branza dulce de vaci
  • 1 ou
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta lamaie
  • 100 g zahar
  • 1 ou pentru uns
  • zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pariziene cu branza dulce:

Am incalzit laptele putin, am topit zaharul si drojdia in lapte. Intr-un vas mai incapator am cernut faina, am adaugat treptat laptele, ouale batute putin, sarea, lamaia si am omogenizat bine. Am framantat putin coca cu uleiul si am lasat-o sa creasca. Am lasat coca putin mai moale, am mai folosit faina cand am impaturit parizienele.

Pana a crescut coca, am pregatit umplutura de branza. Am amestecat oul cu branza, zaharul si zaharul vanilat. Puteti adauga putin gris daca iese compozitia mai subtire.

Cand a crescut aluatul, l-am impartit in bilute. Am intins fiecare biluta incercand sa obtin un patrat, am asezat cate o lingura zdravana din compozitia de branza pe o margine a patratului, latura opusa celei pe care am pus branza am taiat-o in fasii, am rulat aluatul peste branza, apoi si fasiile taiate.

Am mai lasat sa creasca 15 minute, le-am uns cu oul batut, le-am asezat in tava cu hartie de copt si le-am introdus in cuptorul incins, aproximativ 20 minute, pana s-au rumenit.

Inainte de a le servi le pudram. Sunt minunate calde, dar si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pariziene cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garnitura taraneasca de cartofi - Reteta simpla si gustoasa

ieri la 15:42

Frittata cu roșii cherry - Rețeta perfectă pentru un mic dejun sănătos

ieri la 09:40

Cartofi zdrobiți picanți la cuptor - Rețeta simplă pentru o garnitură gustoasă

pe 17.06 la 15:46

Reteta de baza pentru paine de casa

pe 16.06 la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ciocolata