Desert pasca cu aluat fraged si merisoare

de Corinuta in Prajituri, 9 Apr 2018 | 4820 vizualizari

 

Este un fel de tartă cu brânză multă, dar merge și în loc de pască dacă ai ghinionul să nu-ți dospească aluatul:)
"Bunatati de Paste"

 

INGREDIENTE

  • Ptr.aluat:
  • 340 g făină
  • 2 ouă
  • 100 g zahăr
  • 80 ml ulei
  • 8 g prag de copt
  • 1 plic zahăr vanillat
  • 1 plic coajă de lămâie
  • Ptr.umplutură:
  • 1 kg crema de brânză
  • 120 g zahăr
  • 2 oua
  • 1 plic esența de vanilie
  • 1 plic (37g) budinca de vanilie
  • 2 linguri griș
  • 1 pumn de merișoare uscate
  • 1 galbenus și o lingura lapte ptr uns deasupra
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca cu aluat fraged si merisoare:

Pregătim întâi aluatul: se mixeaza ouăle cu zahărul și vanilia, se adaugă uleiul, iar la sfârșit făina, praful de copt și coaja de lămâie. Se frământă aluatul până devine nelipicios, se rupe o bucățică și se pune deoparte ptr ornat. Restul îl întindem cu sucitorul, dându-i o formă rotundă mai mare decât tava de tort (diametru 26 cm). După ce tapetam tava cu hartie de copt sau o ungem cu unt si o pudrăm cu făină, transferăm în ea aluatul acoperind cu el inclusiv marginile tăvii.
Pentru umplutură: mixăm ouăle cu zahărul și vanilia, adăugăm brânza, grisul și plicul de budinca de vanilie în această ordine, mixand după fiecare. La sfârșit se pun merisoarele înmuiate 10 minute în prealabil.
Turnăm în tavă umplutura peste aluat și nivelam cu o spatulă, apoi aranjăm puțin marginile cu ajutorul unei lingurițe. Cu aluatul pus deoparte putem impleti o cruce, eu am decupat câțiva iepurași și i-am așezat deasupra.
Dăm prăjitura la cuptorul preincalzit la 150 de grade C, pentru 50 de minute, apoi o scoatem și ungem deasupra cu gălbenușul de ou amestecat cu laptele, după care mai dam la cuptor 10 minute la 180 de grade C. După coacere, o mai lăsăm în cuptorul cald, dar stins, 30-40 de minute.
Se poate lăsa la răcit pe aragaz, după care se da la frigider 3-4 ore.

TIPS-URI

1

eu am taiat-o cand era aproape rece, nu am mai asteptat sa stea la frigider, nu are nimic, se taie perfect si asa

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca cu aluat fraged si merisoare" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de burta traditionala

de Sztufi 1

pe 23.03 la 10:53

Reteta de mancare de post cu urzici

de Caty 2

pe 22.03 la 17:01

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

Reteta de triunghiuri cu mere si pere

pe 18.03 la 17:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Catalina L

2065 puncte

 Merisor

1400 puncte

Panacris

1337 puncte

RODIMUR

1018 puncte

Constelatialeu

950 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert buturuga de Craciun