Almond Roca

de Ela68 in Prajituri, 20 Noi 2012 | 7240 vizualizari

 

Prajiturile gen Snickers sunt preferatele mele. Combinatia de alune de padure sau migdale cu crema caramel si ciocolata este divina. Ca de exemplu, prajitura Almond Roca, inspirata de pe site-ul recipegiril.com.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr migdale impartite in doua
  • 220 gr zahar brun
  • 230 gr unt
  • 300 gr ciocolata cu lapte
Portii: 24
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Almond Roca:

Se prajesc mai intai migdalele, imi plac mai mult asa decat crude.

Intr-un vas cu fundul dublu se pune untul la topit.  Se adauga zaharul, amestecand pana se topeste si se lasa pana incep sa apara bule. Amestecam continuu.

In reteta originala, se specifica timpul de fierbere 12 minute,  insa eu m-am grabit, si nu l-am lasat sa prinda culoarea caramelului ceea ce n-a fost tocmai bine. Dar aveti rabdare pana devine ca in poza de mai jos, abia atunci il putem turna peste primul strat de migdale. Am ales un vas cu dimensiunea 18x28 cm, insa mi s-a parut cam mare, in ideea in care mi-ar fi placut ca prajiturile sa iasa mai inalte. 

Tocam jumatate din cantitatea de migdale (100 gr) si le aranjam pe fundul vasulul uns cu unt. Caramelul fierbinte il turnam si il nivelam peste stratul de migdale. Tot acum, cand caramelul este fierbinte, aranjam ciocolata deasupra si o lasam cateva minute pana incepe sa se topeasca. Cu ajutorul unei linguri, cu miscari circulare uniformizam ciocolata. Cat mai este calda, presaram si restul de migdale si apasam putin pana intra in ciocolata.

O nebunie !



TIPS-URI

1

se lasa caramelul sa prinda culoarea maroniu inchis.

Daca ti-a placut reteta noastra "Almond Roca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura suedeza cu migdale