Desert pasca cu branza si ciocolata

de oanapl in Prajituri, 15 Apr 2018 | 1062 vizualizari

 

"Bunatati de Paste"
Anul acesta am pregătit pentru masa de Paște, o pască cu brânză și ciocolată. Pozele nu sunt tocmai reușite deoarece le-am făcut cu telefonul (am trimis aparatul foto la "doctor"), dar pasca a fost delicioasă și a dispărut rapid din farfurii.

 

INGREDIENTE

  • Cema de brânză:
  • 700 g brânză
  • 200 g smântână
  • 170 g zahăr măcinat
  • 100 g stafide
  • 2 ouă
  • esență de vanilie
  • coaja de la o lămâie
  • 1 praf de sare
  • 70 g făină
  • Crema de ciocolată:
  • 130 ml lapte
  • 100 g zahăr
  • 50 g cacao
  • 100 g nucă măcinată
  • 2 ouă
  • esență de rom
  • un praf de sare
  • 25 g făină
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca cu branza si ciocolata:

Mai întâi pregătește crema de ciocolată. Pune la fiert laptele cu zahărul și cacaua pentru 5 minute. Lasa acest sirop la răcit. Mixeaza ouăle bine și adauga siropul, nuca măcinată, făina, esența de rom și un praf de sare.



Separat, amesteca brânza dulce cu gălbenușurile, smântana, zahărul măcinat, esența de vanilie și coaja rasă de la o lămâie (spălată bine și ștearsă cu un prosop absorbant). Adauga făina și omogenizeaza.

Cele 2 albușuri bate-le bine cu un praf de sare si adauga-le peste crema de brânză cu mișcări ușoare. Adauga stafidele și omogenizeaza.

Toarna crema de brânză în tava tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt (pe margini). Toarna crema de ciocolată deasupra.

Introdu tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 40-45 de minute.

Când trece testul cu scobitoarea, scoate pasca din cuptor și las-o să se răcească complet în tavă, apoi trece ușor un cuțit pe marginile tăvii și desfa inelul de la tavă. O poti felia cand este racita complet.



Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca cu branza si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Ancutsa 1

15.04.2018, 22:23

Delicioasa!

kytz 1

16.04.2018, 06:18

Foarte bună!

dantes 1

16.04.2018, 08:06

Delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Tabita _

11882 puncte

mihaelar63

10730 puncte

oanapl

9685 puncte

Rocsi

7318 puncte

Constelatialeu

6755 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Drob de miel
  • 03

    V

  • 04

    S

  • 05

    D

  • 06

    L

  • 07

    MA

  • 08

    MI

  • 09

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de avocado cu ton

de Lau 9

ieri la 21:54

Prajitura cu crema de portocale de post

de Rocsi 9

ieri la 20:28

Cartofi Duchesse, cu branza sarata

de RODIMUR 7

ieri la 12:42

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere,nuci si scortisoara