Piersici de post

de Georgiana78 in Prajituri, 31 Mar 2012 | 10284 vizualizari

 

Am zis sa va incant si eu cu niste piersicute facute de mine, nu din pom, si decorandu-le mi-am adus aminte de doamna aceea de la Master chef care s-a prezentat cu piersicute la concurs.....eu nu vreau nici un sort.....vreau doar aprecierile voastre. Daca voua va place, eu sunt fericita! Scuzati frunzele....nu am avut de piersic...hihihi!

 

INGREDIENTE

Aluatul:

  • 15 linguri zahar
  • 15 linguri ulei
  • 15 linguri apa
  • 2 pliculete amoniac
  • sare
  • esente, coaja de lamaie, portocala
  • faina cat cuprinde pt un aluat potrivit

Crema:

  • 300 gr zahar
  • 400 gr margarina
  • 1 esenta de rom
  • 2-3 linguri cacao
  • 100-150 ml apa calduta
  • miezul piersicutelor dupa ce le-am copt
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piersici de post:

Aluatul:


- amestecam zaharul cu uleiul si apa, apoi am adaugat amoniacul stins cu putin otet, esenta sau coaja de portocale...si am amestecat bine


- am adaugat si faina pana am obtinut un aluat potrivit


- din acest aluat am facut bilute cat o nuca mica pe care le-am pus la copt in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt la distanta de 2 cm una de cealalta deoarece cresc la copt pt 15 min la temp de 190 200C (foc potrivit spre mare)


- Ies aproximativ 100 bilute, la mine au iesit doar vreo 70 ca nu am mai avut timp si le-am facut mai mari ....


- imediat dupa ce s-au copt si nu mai tarziu ca se intaresc si se farama, se scobesc in partea care a stat pe tava cu ajutorul unui cutit cu varful ascutit si se scoate miezul cat se poate ca sa nu se farame, cu care se va face crema.


Crema:


- zaharul se topeste in apa dar nu se fierbe


- miezul scos din piersicute se farama, marunteste si se amesteca cu margarina la temperatura camerei, esenta de rom, cacaua si siropul din apa si zahar si se freaca bine pana seobtine o crema spumoasa



Se asambleaza umpland golurile din piersicute cu crema si unindu-le cate doua cu partea rotunda in afara.


Cu ajutorul unei pensule mici le colorezi cu rosu folosind colorant alimentar...eu am folosit zeama dupa ce am fiert sfecla rosie si le tavalesti prin zahar tos....eu le-am tavalit prin nuca de cocos.


Si gata piersicutele....Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piersici de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (61)

diaconta 1

26.06.2012, 15:28

Imi pare rau Ana Dumnezeu s-o odihneasca.
Din nefericire,necazurile nu ne ocolesc

Georgiana78 1

26.06.2012, 15:45

Asa este Dia, ce sa facem, omul e trecator prin lumea asta, nu? Dumnezeu s-o odihneasca! A fost o femeie minunata!

diaconta 1

26.06.2012, 15:46

din pacate,oricat de greu ne-ar fi,trebuie sa acceptam ca asta-i cursul vietii

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca