Desert pasca cu branza si smantana

de Criss in Dulciuri, 16 Apr 2017 | 361 vizualizari

 

Delicii de Paste
Am facut si eu pentru prima data pasca cu aluat de cozonac si umplutura delicioasa de branza, smantana, vanilie, stafide, coaja de lamaie. In zona noastra nu se face, sau nu se facea asa ceva, asa ca pana acum, nici n-am mancat vreodata acest gen de pasca. Eu intotdeauna am asociat notiunea de pasca cu painea (pasca) aceea evreiasca fara drojdie, facuta doar din faina si apa si care se mai numeste si painea saracilor. Sau, am mai mancat pasca cu branza sarata, facuta cu aluat de paine si pe care o facea mama unei prietene si colege de liceu. Cand imi aducea colega mea pasca facuta de mama ei, mi se parea ceva incredibil de bun. Dar abia de cativa ani, de cand am devenit blogger culinar am aflat ca mai exista si acest fel de pasca. :D Si abia acum, intr-un tarziu, a ajuns pe lista.
Delicioasa! Desi poate parea ceva complicat de facut, va asigur ca nu e deloc asa, mai ales daca aveti si un ajutor in bucatarie, cum am eu, masina de paine pe care eu o iubesc si care imi face practic toate aluaturile si ma scuteste de framantat.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:
  • 450 g faina
  • 100 g zahar
  • 150 ml lapte caldut
  • 2 galbenusuri
  • 50 g unt topit
  • 3 linguri ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 plic drojdie uscata dr. oetker
  • Umplutura: -
  • 400 g branza de vaci
  • 200 g smantana
  • 100 g zahar
  • 100 g stafide
  • 2 linguri faina
  • 3 pua
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingura gris (eu n-am pus, dar ar fi trebuit sa pun)
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca cu branza si smantana:

In cuva masinii de paine, se introduc ingredientele in aceasta ordine: laptele, untul topit, uleiul, galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, faina si deasupra drojdia uscata. Se seteaza masina de paine pe programul de framantare si dospire si ea isi va face treaba singura si, dupa o ora si jumatate, aveti un aluat pufos, crescut.



In general la toate prajiturile cu branza, eu folosesc branza Pilos de la Lidl. Dar acum la Lidl, nu am gasit nici urma de branza, asa ca am cumparat de la un alt magazin branza vrac si desi nu parea, era putin cam umeda. Mi-am dat seama dupa ce am copt pasca. Ar fi trebuit sa adaug si gris la compozitie, n-am pus, dar data viitoare, pentru siguranta, am sa pun.
Intr-un bol, amestecam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam branza si smantana, faina si grisul si mixam pana se omogenizeaza. Adaugam stafidele si coaja rasa de lamaie si in final, albusurile batute spuma.

Asamblare si coacere:

Tapetam o forma de tort cu diametru 26 cm, cu hartie de copt. Aluatul crescut il impartim in doua parti. Jumatate o intindem sub forma de cerc si punem in forma de tort. Cealalta jumatate o impartim in doua parti egale si formam doua snururi pe care le impletim si asezam impletitura in tava peste foaia rotunda. Acoperim tava cu un prosop si o mai lasam 20 minute sa creasca aluatul. In mijloc, turnam umplutura, ungem marginea impletita cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte si coacem pasca, aproximativ 50 minute. Dupa 40 minute, verificam si daca marginea e prea "bronzata", acoperim cu folie de aluminiu sau hartie de copt si mai coacem inca 10 minute.
Se taie dupa ce se raceste (preferabil a doua zi), dar la noi timpul asta de asteptare e intotdeauna prea mare, la fel si poftele, motiv pentru care am taiat-o dupa vreo 2 ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca cu branza si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mihaelar63 1

19.04.2017, 14:31

Ce frumoasa !!!

Rocsi 1

19.04.2017, 19:09

Foarte frumoasa este pasca ta!

Criss 1

19.04.2017, 20:22

Multumesc mult pentru aprecieri. Pot sa spun ca ne-a placut tuturor, asa ca sigur am sa mai fac.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pasca traditionala