Desert pascuta cu branza dulce

de RODIMUR in Dulciuri, 20 Apr 2017 | 438 vizualizari

 

Păscuța cu brânză dulce este foarte ușoară și bună, mai ales pentru copii, care au nevoie de calciu. Eu o fac tot cu aluat de cozonac, pentru că așa cum am mai precizat, pasca fără aluat este, de fapt, budincă, iar de Paști vrem să mâncăm pască...
Cantitățile date sunt pentru o tavă de pască având diametrul de 24 cm.
Delicii de Paște

 

INGREDIENTE

  • Aluat de cozonac
  • (făină albă, drojdie, gălbenușuri, zahăr, ulei/unt/untură, vanilie, esență de rom) - am dat cantitățile, la pasca cu smântână. Cui nu-i place aluatul dospit, poate utiliza aluat franțuzesc.
  • (https://www.bucataras.ro/ugc/edit/?id=82306&rtf=1)
  • Umplutura:
  • 1 boț de brânză dulce de 0,8-1 kg
  • 3-4 linguri de smântână
  • 5 ouă întregi (albuș și gălbenuș)
  • 250 grame de zahăr tos fin
  • 2-3 plicuri de vanilie
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 150-200 grame stafide
  • 3-5 linguri făină albă
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pascuta cu branza dulce:

După ce a crescut suficient, aluatul de cozonac se întinde în foaie subțire, în tava pentru pască. Cine vrea, poate utiliza aluat franțuzesc, dacă nu suportă aluatul dospit. Peste foaie, se toarnă următoarea compoziție:


Se amestecă foarte bine brânza dulce (eventual se trece prin sită) cu smântâna, ouăle întregi, zahărul, vanilia, coaja de lămâie, făina (având grijă să nu facem cocoloașe) și se adaugă stafidele.


După ce s-a turnat compoziția în tavă, se aranjează colacul de aluat de jur împrejur și se ornează cu stafide, în formă de cruce.


Se dă la cuptor pentru 45 de minute, la foc potrivit. După ce aluatul a crescut, se scoate pasca din cuptor și se unge cu gălbenuș bătut, pentru a-i da păștii un aspect frumos, apoi se mai lasă în cuptor până se coace.

 

TIPS-URI

1

 Cine vrea, poate utiliza aluat franțuzesc, dacă nu suportă aluatul dospit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pascuta cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

dantes 1

22.04.2017, 06:33

Buna!

oanapl 1

23.04.2017, 15:18

Ce pascuta delicioasa!

-Licurici- 1

21.03.2018, 09:20

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert Tiramisu rapid, la pahar
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Lapte de pasare