Desert pateuri cu gem de gutui

de RODIMUR in Dulciuri, 7 Mar 2019 | 2697 vizualizari

 

Pentru că mai aveam în congelator două resturi de aluat de foietaj de aproximativ 300 grame fiecare, le-am scos să se dezghețe și apoi am făcut niște pateuri delicioase cu gem de gutui.
Din ingredientele de mai jos am făcut 12 pateuri cu gem și încă două mai mici, din aluatul rămas după ce l-am porționat.
Nu am socotit ca timp de preparare perioada în care aluatul s-a dezghețat.

 

INGREDIENTE

  • 600 grame de aluat de foietaj
  • 1 borcan de gem de gutui
  • 1 ou pentru uns
  • făină albă pentru întins aluatul
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pateuri cu gem de gutui:

Aluatul se scoate din timp de la congelator, ca să se dezghețe natural.

Când s-a dezghețat complet, aluatul se întinde cu sucitorul pe planșeta înfăinată pentru a-i da forma dreptunghiulară.

Se taie dreptunghiuri egale între ele și se pregătesc două câte două, pentru realizarea pateurilor.

Pe mijlocul unui dreptunghi de aluat se pune o linguriță încărcată de gem. Se umezesc cu apă marginile dreptunghiului, de jur împrejur și se suprapune un dreptunghi de aluat secționat pe mijloc.

Se presează manual marginile dreptunghiului, de jur-împrejur și apoi se lipesc prin presare cu o furculiță.

Se pun pateurile în tava în care s-a întins hârtie de copt și se ung bine cu un ou ”bătut”.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, până ce pateurile se rumenesc frumos.

Sunt foarte bune, atât calde, cât și reci.

TIPS-URI

1

Scoateți din timp foietajul din congelator, ca să se decongeleze natural, complet.

2

Porționați aluatul în așa fel încât să se potrivească dreptunghiurile tăiate.

3

Folosiți orice fel de gem aveți, dar aveți grijă să fie bine legat, nu lichid.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pateuri cu gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Rocsi 1

09.03.2019, 21:14

Ce imi mai plac aceste pateuri! Deserturile cu foietaj sunt printre favoritele mele!

RODIMUR 1

09.03.2019, 21:56

Și mie-mi plac mult foietajele...! Mulțumesc frumos, Rocsi pentru atenție!

Adele 1

18.01.2021, 22:15

Ce idee buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
FURSECURI CU GEM