Desert placinta cu iaurt

de Rahela Velicu in Prajituri, 19 Mar 2017 | 1943 vizualizari

 

O placinta de origine greceasca delicioasa si foarte aromata.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 600 g iaurt
  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 200 ml ulei
  • 1 esenta de rom
  • 1 esenta de vanilie
  • zahar pudra
  • sirop:
  • 6 lg zahar
  • 200 ml apa calda
  • zeama de la o portocala

Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu iaurt:


Se bat ouale cu zaharul, se adauga uleiul, apoi iaurtul si esenta si se amesteca bine. Se opreste 1 foaie de placinta, iar restul se vor rupe in fasii mici si se vor adauga peste compozitia de oua cu iaurt treptat. Se amesteca bine. Se unge o tava cu ulei si se pune foaia de placinta oprita.


Compozitia cu iaurt se pune in tava peste foaia intreaga si se acopera cu colturile acesteia, apoi se da la cuptorul preincalzit, la 200 grade C, pana cand trece testul cu scobitoarea(aprox.30-35 de min).


Se pregateste siropul pentru placinta: se caramelizeaza 6 linguri de zahar, iar cand incepe sa se faca maro, se adauga 200 ml apa calda si se lasa pe foc, pana cand se topeste zaharul. Se adauga zeama de la o portocala si se mai lasa pe foc inca 1-2 minute sa clocoteasca.


Placinta se scoate din cuptor si imediat turnam peste ea, uniform, siropul si o lasam sa-l absoarba bine. Se lasa la racit si apoi se portioneaza. Presaram zahar pudra.


Este foarte aromata, delicioasa.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Cu iaurt grecesc este indicat sa se faca.

2

Se poate adauga in sirop, atat zeama de la o portocala, cat si zeama de la o lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Rahela Velicu 1

22.03.2017, 17:22

Ancutsa 1

23.03.2017, 13:10

Rahela Velicu 1

23.03.2017, 13:36

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura KREM A LA KREM