Desert placinta cu iaurt

de noiinbucatarie in Prajituri, 19 Mar 2017 | 1173 vizualizari

 

O placinta de origine greceasca delicioasa si foarte aromata.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 600 g iaurt
  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 200 ml ulei
  • 1 esenta de rom
  • 1 esenta de vanilie
  • zahar pudra
  • sirop:
  • 6 lg zahar
  • 200 ml apa calda
  • zeama de la o portocala

Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu iaurt:


Se bat ouale cu zaharul, se adauga uleiul, apoi iaurtul si esenta si se amesteca bine. Se opreste 1 foaie de placinta, iar restul se vor rupe in fasii mici si se vor adauga peste compozitia de oua cu iaurt treptat. Se amesteca bine. Se unge o tava cu ulei si se pune foaia de placinta oprita.


Compozitia cu iaurt se pune in tava peste foaia intreaga si se acopera cu colturile acesteia, apoi se da la cuptorul preincalzit, la 200 grade C, pana cand trece testul cu scobitoarea(aprox.30-35 de min).


Se pregateste siropul pentru placinta: se caramelizeaza 6 linguri de zahar, iar cand incepe sa se faca maro, se adauga 200 ml apa calda si se lasa pe foc, pana cand se topeste zaharul. Se adauga zeama de la o portocala si se mai lasa pe foc inca 1-2 minute sa clocoteasca.


Placinta se scoate din cuptor si imediat turnam peste ea, uniform, siropul si o lasam sa-l absoarba bine. Se lasa la racit si apoi se portioneaza. Presaram zahar pudra.


Este foarte aromata, delicioasa.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Cu iaurt grecesc este indicat sa se faca.

2

Se poate adauga in sirop, atat zeama de la o portocala, cat si zeama de la o lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

noiinbucatarie 1

22.03.2017, 17:22

ancutsa 1

23.03.2017, 13:10

noiinbucatarie 1

23.03.2017, 13:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

12510 puncte

RODIMUR

7480 puncte

AlexTeacher

7000 puncte

Constelatialeu

6830 puncte

Oana

6230 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu pere si branza

de oanapl 5

ieri la 23:14

Aperitiv clatite cu dovlecei si branza

de Rocsi 9

ieri la 21:25

Desert prajitura cu branza dulce, lamaie si lapte auriu

de RuxyRux 9

ieri la 21:24

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu nectarine