Desert placinta cu iaurt si stafide

de Ksenya in Dulciuri, 27 Mar 2020 | 701 vizualizari

 

O placinta usor de preparat . Un desert bun atat cald, cat si rece.

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi de placinte
  • 1 l iaurt, lapte batut sau sana
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 8 oua
  • 60-70 unt topit
  • un plic zahar vanilat
  • 100 g stafide sau dupa gust
  • un praf sare
  • 200 g zahar
  • pentru ornat: zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu iaurt si stafide:

Ouale, zaharul si sarea le batem cu un tel, adaugati vanilia si iaurtul, amestecam totul bine.


Adaugam plicul de budinca si stafidele inmuiate in prealabil in apa (daca Iaurtul sau laptele batut este destul de consitent, atunci renuntati la budinca, totul depinde de producator), amestecam bine si dam deoparte.


Intr-o tava de aragaz (puteti folosi si yena sau rotunda cum am avut eu) asezati 3 foi de placinta, astfel incat sa lasati marginile in sus, adaugati 2-3 polonice compozitie, apoi iar 3 foi de placinte pe care le ungeti cu unt topit si iar 2-3 polonice. Ultimele foi iarasi unse cu unt si restul de compozitie.


Aduceti colturile deasupra si le ungem cu untul care a mai ramas. Cu un cutit bine ascutit, perforati placinta din loc in loc.


Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 20-30 minute in functie de aragaz sau pana capata placinta culoarea aurie.


Opriti cuptorul si lasati-o sa se racoreasca treptat.


Se pudreaza cu zahar.

TIPS-URI

1

Inainte de a turna compozitia, gustati sa vedeti daca e destul de dulce,daca doriti mai dulce ,mai adaugat putin zahar.

2

Puteti servi placinta, adaugand o lingura de smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu iaurt si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

mihaelar63 1

31.03.2020, 21:27

dantes 1

01.04.2020, 10:46

Gustoasa!

Ksenya 1

06.04.2020, 08:46

Multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Tabita _

8081 puncte

mihaelar63

6118 puncte

mirela0911

5306 puncte

-Licurici-

5012 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rulouri cu crema de vanilie
  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

  • 26

    MA

  • 27

    MI

  • 28

    J

RETETA RECOMANDATA
Baclava