Desert placinta cu mere

de Bucataras in Kamis, 11 Noi 2017 | 6450 vizualizari

 

Placinta cu mere e senzationala mai ales cand pui scortisoara multa, nucsoara si vanilie.
Reteta video o gasesti mai sus. 

 

INGREDIENTE

Aluat

  • Faina – 300 g
  • Zahar pudra – 80 g
  • Galbenusuri – 2 (mai mari sau 3 mai mici)
  • Unt 82 % rece – 150 g
  • Apa rece – 4-5 linguri
  • Un praf de sare

Umplutura

  • Mere – 8 buc
  • Zeama de lamaie – 2-3 linguri
  • Unt – 80 g
  • Faina – 3 linguri
  • Zahar – 100 g
  • Zahar brun – 100 g
  • Smantana de gatit – 100 ml
  • Apa – 60 ml
  • Scortisoara – 1 lingura
  • Pastaie de vanilie – ½ buc
  • Ghimbir macinat – ¼ lingurita

Extra

  • Galbenusuri (pentru uns) – 2 buc
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere:

Aluat:

Intr-un robot de bucatarie adauga faina, zaharul pudra si sarea si amesteca-le putin;

Pune untul rece, taiat cubulete, treptat pana obtii o consistenta asemanatoare cu nisipul;

Adauga galbenusurile si apa rece;

Cand s-a inchegat, scoate-l putin pe blatul de lucru si framanta-l;

Infasoara-l in folie alimentara si lasa-l cca 30 de min la frigider inainte de a-l intinde;

 

Umplutura:

Intre timp curata merele si taie-le bucati mai mari;

Stropeste-le cu zeama  de lamaie pentru a nu oxida;

Topeste untul pe foc si adauga faina si incorporeaz-o;

Adauga ambele tipuri de zahar, apa si smantana de gatit, urmate de scortisoara si ghimbir;

Odata ce-ai obtinut o consistenta asemeni caramelului, ia de  pe foc, taie pastaia de vanilie pe jumatate si scoate-i semintele – incorporeaza-le in compozitie;

Toarna compozitia peste mere si amesteca bine;

 

Asamblare:

Rupe o bucatica din aluat, iar bucata mai mare intinde-o intre 2 folii de hartie de copt;

Tapeteaza o tava de 28 cm diametru cu unt si faina si intinde blatul inauntru;

Niveleaza-l bine si pune merele inauntru;

Bucata mai mica intinde-o tot intre 2 folii de hartie de copt si taie fasii;

Impleteste fasiile pe deasupra ca niste gradele;

Unge placinta cu galbenus de ou si bag-o la cuptor la 180 de grade C, pentru cca. 45 de min;

Las-o sa se raceasca inainte de a o taia;

Optional se poate servi cu topping de inghetata de vanilie;

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

miki_a 1

13.11.2017, 09:02

Perfectă!

elucubratiiculinare 1

14.11.2017, 17:29

ce pofta imi este

Gheorghita_T 1

26.03.2018, 18:37

Delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de fursecuri fel de fel