Desert placinta cu mere

de -Licurici- in Dulciuri, 6 Noi 2018 | 3617 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 500 g faina;
    • 250 ml lapte cald;
    • 2 linguri zahar;
    • 2 linguri ulei;
    • 7 g drojdie uscata;
    • un varf de sare.
  • Pentru umplutura:
    • 1 kg mere (fara coaja);
    • 4 linguri zahar brun;
    • 1 plic zahar vanilinat;
    • 1 lingurita scortisoara;
    • zeama de lamaie.
  • Suplimentar:
    • 1 ou;
    • 2 linguri zahar brun;
    • 2 linguri gris.
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere:

  1. Pentru aluat, se pregateste o maia: drojdia uscata se amesteca cu o lingurita de zahar, 2 linguri lapte cald si o lingura de faina, se amesteca si se lasa cateva minute sa creasca.
  2. Intr-un bol mare, se amesteca faina, sarea, zaharul, uleiul, laptele si maiaua.
  3. Toata compozitia se pune la framantat in mixer sau se poate framanta cu mana.
  4. Se lasa la crescut, acoperita cu un prosop, cel putin o ora.
  5. Pentru umplutura, merele se curata de coaja, apoi se dau pe razatoarea mare.
  6. Toate ingredientele pentru umplutra se pun pe foc, sa se caleasca cateva minute, apoi se lasa la racit.
  7. Aluatul se intinde intr-o foaie subtire, se adauga umplutura de mere, apoi se ruleaza.
  8. Se pune intr-o tava cu foaie de copt si se baga in cuptorul preincalzit, la 160 grade C, pentru 50 min.
  9. Inainte cu 10 min sa fie gata, se scoate din cuptor si se unge cu ou batut, apoi se presara zahar brun si se baga din nou la cuptor, sa se rumeneasca.

TIPS-URI

1

Daca merele sunt zemoase, se scurg bine inainte sa se puna in aluat sau se presara gris deasupra compozitiei, inainte sa se ruleze.

2

Din compozitie se pot face 2 rulade sau se pot face 2 foi, cu umplutura in mijloc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi a la Sidy