Budinca de orez cu branza

de Rocsi in Dulciuri, 19 Feb 2016 | 1389 vizualizari

 

Cand eram mai mica, avea o matusa de a mea o carte de bucate si facea de acolo o reteta de budinca cu orez. Nu mai stiu exact reteta, oricum era in genul ce am facut-o eu, dar era o incantare, o bunatate. Ne pregatea cate o tava mare de aragaz si pana seara o mancam pe toata. De atunci nu am mai mancat niciodata aceasta budinca si fiind ai mei plecati intr-o zi cu treburi, m-am gandit sa le fac ceva dulce cu ce aveam eu prin casa. Ce bunatate a iesit, ce aromata, exact cum le place lor!

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 150 gr orez
  • 6 linguri zahar pudra
  • 500 gr branza de vaci
  • 3 oua
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri stafide
  • 2 linguri frisca batuta
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • coaja rasa de portocala
  • un praf de sare
  • zahar pentru pudrat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu branza:

Spalam orezul in doua-trei ape, il punem la scurs.

Laptele il punem la fiert cu un praf de sare.

Cand da in clocot, adaugam orezul, il fierbem pana este patruns cam pe 3/4.

Il luam de pe foc cand este gata, punem untul, amestecam pana este complet incorporat. Lasam sa se raceasca compozitia.

Mixam usor compozitia rece de orez, adaugam branza sfaramata, ouale, zaharul pudra, zaharul cu pastai de vanilie, coaja rasa de portocala. Le amestecam bine pe toate.

Punem stafidele, frisca si le incorporam usor cu o paleta.


Tapetam o tava de chec potrivita, cu hartie de copt, ungem si un vas mic de ceramica cu unt.

Turnam compozitia in ambele vase si le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita.


Le lasam pana se rumenesc, facem testul cu scobitoarea si cand sunt gata, le scoatem din cuptor.


Cand s-au racorit putin, le pudram cu zahar apoi servim.

Noi le-am servit caldute, iar mama a pus si putina dulceata de visine deasupra.

Sa aveti pofta si sa incercati reteta, chiar merita!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Rocsi 1

22.02.2016, 14:50

Ma bucur, Teo

Rocsi 1

22.02.2016, 14:51

Rahela, este un desert bun, bun

Rocsi 1

22.02.2016, 14:51

Multumesc Anca

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornuri pufoase cu cirese si cocos