Prajitura cu ciocolata, frisca si nuci

de RuxyRux in Dulciuri, 9 Feb 2017 | 5201 vizualizari

 

Cine mai doreste, cine mai pofteste? :)))) desert pentru toate gusturile! :)))))
Nucile sunt optionale...dar merg minunat!
Am plecat de la pofta de crema de ciocolata pe care o aveam in gand, apoi parca am dorit altceva ...am ales blatul ( l-am rapit de la prajitura mea cu lamaie, :))))))) care imi place enorm de mult, sunt indragostita de el,  am combinat cu frisca si nuci si a iesit o minunatie de prajitura, la care va invit cu mare drag!

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 8 linguri zahar
  • 8 oua
  • 2 linguri smantana
  • 150 gr. faina
  • o lingurita praf de copt
  • 60 gr unt( 82% grasime)
  • vanilie
  • un praf de sare
Crema de ciocolata:
  • 5 galbenusuri
  • 6 linguri amidon
  • 200 gr. ciocolata( alegeti voi ce va place eu am pus ciocolata neagra 75%cacao)
  • 800 ml lapte
  • 150 ml frisca lichida
  • 5 linguri zahar brun ( daca puneti ciocolata amaruie, gustati sa va placa, daca se simte nevoia mai adaugati)
  • 200 gr. unt
  • 50 gr. cacao
  • 3 linguri pline de nutella
  • vanilie
  • esenta de rom
Decor:
  • doua pahare de frisca pline
  • 1 lingura de nutella
  • nuca macinata
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata, frisca si nuci:

Crema:

Intr-un vas larg, se pune laptele, vanilia si ciocolata, se infierbanta si se amesteca pana ce aceasta se topeste si se omogenizeaza cu telul.

Galbenusurile se amesteca cu amidonul, cu zaharul si frisca lichida, esenta de rom, se pune si cacaua, se mixeaza,  apoi se toarna din laptele fierbinte o cana si se amesteca bine.

Se pune totul inapoi in laptele fierbinte cu ciocolata de pe foc si se amesteca, cand incepe sa se ingroase, se lasa sa clocoteasca si se opreste focul. Se pune untul si se mixeaza cu mixerul cu picior, astfel incat sa nu ramana cocoloase de amidon, se adauga si nutella si se amesteca bine. Crema se pune la rece.

Blatul:

Untul se topeste la foc mic si se lasa deoparte in vas.

Galbenusurile se amesteca cu smantana si apoi se pune untul,  se omogenizeaza.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi cu zaharul si vanilia pana devin ferme (ca pentru bezea), peste ele se adauga crema galbenusuri, faina si praful de copt, se amesteca.

Pe tava cuptorului tapetata cu foaie de copt, se asaza compozitia, se niveleaza cu spatula, se coace undeva intre 12 si 15 minute, la 180 de grade C, sau pana ce trece testul scobitorii.

Se scoate tava, se lasa prin alunecare foaia de blat cu tot cu pergament, se raceste si se taie ( ca pe foaia de hartie) in trei fasii egale (am masurat cu ruleta).

In tava, am pus prima foaie, am adaugat crema, apoi a doua foaie, din nou crema si ultima foaie si am imbracat prajitura in crema de ciocolata.

Am imbracat prajitura in frisca si am decorat-o cu  nutella, pe care am lasat-o sa curga din lingurita in fir, trasand linii peste frisca.

In farfurie, am pus nuca macinata peste prajitura.

Minunata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata, frisca si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:37

Salată de ouă cu avocado și iaurt - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:36

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:17

Mușuroi de cârtiță

pe 26.04 la 23:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mascarpone si visine