Prajitura cu ciocolata, frisca si nuci

de RuxyRux in Dulciuri, 9 Feb 2017 | 5484 vizualizari

 

Cine mai doreste, cine mai pofteste? :)))) desert pentru toate gusturile! :)))))
Nucile sunt optionale...dar merg minunat!
Am plecat de la pofta de crema de ciocolata pe care o aveam in gand, apoi parca am dorit altceva ...am ales blatul ( l-am rapit de la prajitura mea cu lamaie, :))))))) care imi place enorm de mult, sunt indragostita de el,  am combinat cu frisca si nuci si a iesit o minunatie de prajitura, la care va invit cu mare drag!

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 8 linguri zahar
  • 8 oua
  • 2 linguri smantana
  • 150 gr. faina
  • o lingurita praf de copt
  • 60 gr unt( 82% grasime)
  • vanilie
  • un praf de sare
Crema de ciocolata:
  • 5 galbenusuri
  • 6 linguri amidon
  • 200 gr. ciocolata( alegeti voi ce va place eu am pus ciocolata neagra 75%cacao)
  • 800 ml lapte
  • 150 ml frisca lichida
  • 5 linguri zahar brun ( daca puneti ciocolata amaruie, gustati sa va placa, daca se simte nevoia mai adaugati)
  • 200 gr. unt
  • 50 gr. cacao
  • 3 linguri pline de nutella
  • vanilie
  • esenta de rom
Decor:
  • doua pahare de frisca pline
  • 1 lingura de nutella
  • nuca macinata
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata, frisca si nuci:

Crema:

Intr-un vas larg, se pune laptele, vanilia si ciocolata, se infierbanta si se amesteca pana ce aceasta se topeste si se omogenizeaza cu telul.

Galbenusurile se amesteca cu amidonul, cu zaharul si frisca lichida, esenta de rom, se pune si cacaua, se mixeaza,  apoi se toarna din laptele fierbinte o cana si se amesteca bine.

Se pune totul inapoi in laptele fierbinte cu ciocolata de pe foc si se amesteca, cand incepe sa se ingroase, se lasa sa clocoteasca si se opreste focul. Se pune untul si se mixeaza cu mixerul cu picior, astfel incat sa nu ramana cocoloase de amidon, se adauga si nutella si se amesteca bine. Crema se pune la rece.

Blatul:

Untul se topeste la foc mic si se lasa deoparte in vas.

Galbenusurile se amesteca cu smantana si apoi se pune untul,  se omogenizeaza.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi cu zaharul si vanilia pana devin ferme (ca pentru bezea), peste ele se adauga crema galbenusuri, faina si praful de copt, se amesteca.

Pe tava cuptorului tapetata cu foaie de copt, se asaza compozitia, se niveleaza cu spatula, se coace undeva intre 12 si 15 minute, la 180 de grade C, sau pana ce trece testul scobitorii.

Se scoate tava, se lasa prin alunecare foaia de blat cu tot cu pergament, se raceste si se taie ( ca pe foaia de hartie) in trei fasii egale (am masurat cu ruleta).

In tava, am pus prima foaie, am adaugat crema, apoi a doua foaie, din nou crema si ultima foaie si am imbracat prajitura in crema de ciocolata.

Am imbracat prajitura in frisca si am decorat-o cu  nutella, pe care am lasat-o sa curga din lingurita in fir, trasand linii peste frisca.

In farfurie, am pus nuca macinata peste prajitura.

Minunata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata, frisca si nuci" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Stangluri cu ciocolată