Desert placinta cu mere si pere

de Ancutsa in Prajituri, 26 Sep 2020 | 517 vizualizari

 

Plăcintă cu mere și pere si aluat pufos.
Aluatul obținut are 1,5 kg și este suficient pentru două deserturi. Eu am preferat să fac și plăcintă și cornulețe, așadar umplutura prezentată mai jos este pentru o plăcintă.

 

INGREDIENTE

  • Pentru umplutură:
  • 4 mere,
  • 2 pere Santa Maria,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 1 anason stelat,
  • ½ linguriță pudră de vanilie Bourbon,
  • ½ linguriţă scorţişoară,
  • Pentru aluat:
  • 10 g drojdie uscată,
  • 250 g unt,
  • 430 g făină pentru patiserie tip 550,
  • 340 g făină albă 000,
  • 2 ouă,
  • 190 ml apă rece,
  • 250 ml borș,
  • Un praf de sare,
  • În plus:
  • Aprox 60 g făină, pentru blatul de lucru,
  • Pesmet, după gust,
  • Lapte, pentru uns, după gust
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere si pere:

 

 

Pentru umplutură:

Speli fructele, apoi le decojești și le dai pe răzătoare. Le călești într-o crăticioară, adaugi îndulcitorul și mirodeniile, amestecând. Le fierbi până se înmoaie.

 

Pentru aluat:

Amesteci untul/margarina cu un oraf de sare și ouăle, adaugi alternativ câte o jumătate din fiecare tip de făină, borșul și apa, amesteci puțin, apoi adaugi drojdia și restul de făinuri. Frămânți până obţii un aluat moale şi lucios. Datorită conținutul de unt, aluatul trebuie dat la frigider, pentru a putea fi lucrat.

 

Pentru a lucra mai uşor, împarte aluatul în două bucăţi egale. Eu am făcut dintr-o bucată de aluat, plăcintă, iar din cealaltă, cornulețe.

 

Aluatul pentru plăcintă îl împarți mai departe în două bucăți: una va fi baza, cealaltă capacul.

Întinzi  primul aluat (baza) în foaie subţirică pe masa presărată cu făină şi îl transferi într-o tavă cu foaie de copt. Presari pesmet, adaugi umplutura de fructe și o nivelezi, apoi presari din nou pesmet.

 

Celălalt aluat (pentru capac) îl întinzi în foaie mai grosuţă şi îl decupezi după plac, apoi așezi cu grijă capacul plăcintei.

 

Ungi plăcinta cu puțin lapte și o dai la cuptorul preîncălzit, la foc mic spre mediu, până se rumeneşte (22-25 de minute).

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/09/placinta-cu-mere-si-pere.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere si pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Ancutsa 1

28.09.2020, 09:48

Multumesc frumos, Ksenya!

Rocsi 1

28.09.2020, 20:22

O nebunie de placinta! Aromata si delicioasa!

Ancutsa 1

29.09.2020, 22:10

Multumesc mult, Rocsi!

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gogosari in otet, la rece
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete din cartofi cu mozzarella

ieri la 20:57

Supa crema cu legume si carne de pui

pe 18.10 la 19:24

Gogosari in sos de mustar

pe 18.10 la 18:42

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere, budinca si frisca