Prajitura insiropata cu prune

de merisor in Prajituri, 10 Iul 2013 | 8593 vizualizari

 

Spun insiropata pentru ca lasa prunele un sirop peste prajitura de te lingi pe degete nu alta.
Jumatate de tava s-a mancat calda cu lingura direct din tava ca nu au avut rabdare abia am salvat o parte pentru poze. Este asa de buna si calda si rece.

 

INGREDIENTE

  • 1 Kg prune
  • 5 oua
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri apa minerala
  • 5 linguri smantana
  • 7 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 6 linguri nuca macinata
  • sare
  • 1 plic praf de copt
  • scortisoara
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura insiropata cu prune:

Spargem prunele, le scoatem samburii si presaram scortisoara peste ele.


Le dam la rece pana pregatim blatul.


Pentru blat frecam ouale cu zaharul pana devin spumoase, apoi adaugam uleiul, apa minerala si smantana, omogenizam si incepem sa punem 6 linguri de faina amestecata cu praful de copt si cele 6 linguri de nuca.


Oprim din aceasta compozitie 1/4 iar in restul mai adaugam 2 linguri de faina si o turnam in tava tapetata cu hartie si o dam la cuptor pentru 20 minute la 180 grade. Eu am folosit o tava de 24/36 cm.


Dupa scurgerea acestui timp scoatem tava, asezam un rand de prune, turnam compozitia oprita si mai adaugam un rand de prune deasupra.


Dam din nou la cuptor pentru alte 20 de minute.


Prunele vor lasa un sirop care patrunde si in primul blat si devine insiropata.


Este foarte buna si aromata!


 

TIPS-URI

1

Recomand sa nu se tapeteze tava cu hartie ci doar cu grasime, deoarece hartia se umezeste si se lipeste de prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura insiropata cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (53)

Patricia Iordache 1

20.07.2013, 18:31

Vaii...nu stiu cum de mi-a scapat asemenea bunatate!! Bine ca mai trec pe la tine din cand in cand.

merisor 1

20.07.2013, 18:35

Ai batut la usa?

babi5 1

26.01.2014, 07:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Prajitura rasturnata cu prune si scortisoara