Rulada cu gem de gutui si nuci prajite.

de lilik in Prajituri, 14 Noi 2012 | 3620 vizualizari

 

Am facut aceasta aceasta rulada pe fuga,dar la fel de repede s-a dus....este o bunatate.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de faina
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 5 linguri de ulei
  • coaja rasa de lamaie si portocala.
  • Pentru umplut:
  • 8-10 linguri gem de gutui
  • 7 linguri nuca prajita macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu gem de gutui si nuci prajite.:

Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile cu un praf de sare pana se umfla,apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea lucioasa.Adaugam pe rand galbenusurile si uleiul,apoi mixam,dupa care incorporam faina si praful de copt cernute.Amestecam usor pana se omogenizeaza dupa care adaugam coaja rasa de portocala si lamaie.


Punem compozitia in tava de la cuptor tapetata cu hartie de copt,nivelam frumos si dam la cuptorul incins la 200° timp de 10-15 minute(valabil testul cu scobitoarea).


Cand este gata scoatem din cuptor si presaram pe suprafata blatului putin zahar tos,dupa care il intorcem pe o alta foaie de copt,dezlipim hartia de pe fund,apoi rulam si lasam sa se raceasca.


Intre timp pregatim umplutura,amestecand gemul de gutui cu nucile prajite(prajim miezul de nuca in cuptor 10 minute,apoi le decojim si le macinam).


Cand blatul este rece intindem pe toata suprafata gemul cu nuci,apoi rulam (ca pe o clatita) si lasam la rece minim 30 de minute.


Servim rulada simpla,pudrata cu zahar sau cum va place mai mult.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem de gutui si nuci prajite." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 11:54

lilik 1

19.11.2012, 20:16

Sidy eu tocmai de-asta le fac cand am musafiri,sa fiu sigura ca nu mai ramane nimic ...multumesc frumos

lilik 1

19.11.2012, 20:18

Va multumesc frumos tuturor...si da,a fost intr-adevar mega-delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu gem de caise