Rulada cu gem de gutui si nuci prajite.

de lilik in Prajituri, 14 Noi 2012 | 6899 vizualizari

 

Am facut aceasta aceasta rulada pe fuga,dar la fel de repede s-a dus....este o bunatate.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de faina
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 5 linguri de ulei
  • coaja rasa de lamaie si portocala.
  • Pentru umplut:
  • 8-10 linguri gem de gutui
  • 7 linguri nuca prajita macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu gem de gutui si nuci prajite.:

Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile cu un praf de sare pana se umfla,apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea lucioasa.Adaugam pe rand galbenusurile si uleiul,apoi mixam,dupa care incorporam faina si praful de copt cernute.Amestecam usor pana se omogenizeaza dupa care adaugam coaja rasa de portocala si lamaie.

Punem compozitia in tava de la cuptor tapetata cu hartie de copt,nivelam frumos si dam la cuptorul incins la 200° timp de 10-15 minute(valabil testul cu scobitoarea).

Cand este gata scoatem din cuptor si presaram pe suprafata blatului putin zahar tos,dupa care il intorcem pe o alta foaie de copt,dezlipim  hartia de pe fund,apoi rulam  si lasam sa se raceasca.

Intre timp pregatim umplutura,amestecand gemul de gutui cu nucile prajite(prajim miezul de nuca in cuptor 10 minute,apoi le decojim si le macinam).

Cand blatul este rece intindem pe toata suprafata gemul cu nuci,apoi rulam (ca pe o clatita) si lasam la rece minim 30 de minute.

Servim rulada simpla,pudrata cu zahar sau cum va place mai mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem de gutui si nuci prajite." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

lilik 1

19.11.2012, 20:16

Sidy eu tocmai de-asta le fac cand am musafiri,sa fiu sigura ca nu mai ramane nimic ...multumesc frumos

lilik 1

19.11.2012, 20:18

Va multumesc frumos tuturor...si da,a fost intr-adevar mega-delicioasa

Rahela Velicu 1

14.06.2021, 20:48

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu gem de capsuni si frisca