Desert strudel cu mere

de Zamfira in Prajituri, 1 Aug 2019 | 751 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat foietaj (îl folosim complet decongelat)
  • 500 g mere
  • 2 lingurițe scorțișoara
  • 2 linguri zahăr
  • coaja și zeama de la o lămâie
  • 1 esență rom
  • 1 gălbenuș pentru uns
  • 1 lingură de zahăr pentru presărat deasupra înainte de coacere
  • zahăr pudră pentru pudrare, după coacere și răcire
  • se mai poate adăuga nuci tocate mărunt și stafide
  • se mai poate servi cu frișcă sau dulceață
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert strudel cu mere:


Curățăm merele de coajă, le răzuim pe o răzătoare cu ochiuri mari, stoarcem zeama destul de bine. Amestecăm merele cu zahărul și scorțișoara.


Călim merele 15 minute până când se topește zahărul. Adăugăm coaja de la lămâie, zeama și punem o esență de rom.


Întindem aluatul decongelat de foietaj într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Punem merele călite pe jumătate din foaie iar cu cealaltă jumătate acoperim merele.


Crestăm ștrudelul din loc în loc. Ungem ștrudelul cu un gălbenuș de ou și presărăm deasupra zahăr.


Punem ștrudelul în cuptorul încălzit la 230 C, după 10 minute reducem intensitatea căldurii la 180 C. Timp de coacere 35 minute.


Lăsăm să se răcească și putem să-l servim simplu pudrat cu zahăr pudră, cu frișcă sau dulceață

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert strudel cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

dantes 1

03.08.2019, 11:51

Bun!

Gherca Daniela 1

03.08.2019, 14:01

foarte bun!

Catalina L 1

15.08.2019, 09:20

tare bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5202 puncte

Panacris

4841 puncte

Rocsi

4199 puncte

RODIMUR

3311 puncte

mirela0911

3310 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Oua umplute cu pate de casa
  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Vinete aperitiv

de RODIMUR 7

ieri la 20:03

Gem de gutui cu lavanda

ieri la 16:45

Supa gulas la slow cooker Crock Pot

de katty 6

pe 19.10 la 19:48

Desert tort cu crema de mascarpone cu frisca si afine

de RODIMUR 7

pe 19.10 la 13:36

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si crema caramel ( de post)