Briose ''inecate-n ''glazura

de Constelatialeu in Prajituri, 19 Dec 2014 | 2121 vizualizari

 

Chiar nu stiam ce denumire sa le pun,deoarece am vrut sa fac niste ciupercute in forma din aia de pe vremea bunicii,ceva n-a functionat si doar nu eram sa arunc bunatate de compozitie..asa ca din ciupercute le-am transformat,adica le-am copt in diverse forme de silicon,le-am facut baie in glazura si le-am tras niste crema de ciocolata deasupra si ornamente colorate....cam asta-i povestea,nimic nu se pierde totul se recicleaza si transforma....

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 2 oua
  • 1 cana lapte
  • 2 cani zahar
  • 3 sferturi cana cu ulei
  • 4 cani de faina
  • 1 plic amoniac
  • Glazura
  • 225 g rama butter
  • 200 ml lapte
  • 225 g zahar
  • 50 g cacao
  • Crema de ciocolata
  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 ml frisca hulala
  • Decor
  • bombonele colorate
Portii: 80
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose ''inecate-n ''glazura:

Aluat : Ouale cu zaharul le mixam bine ,adaugam uleiul ca la maioneza,apoi laptele si amoniacul stins cu zeama de lamaie.La final adaugam faina,obtinem un aluat mai moale,il punem in forme cu lingurita.Am folosit diverse forme de briose.Am uns formele,am pus cu lingurita aluat,umplem doar pe jumatate formele,pentru ca ele cresc.Dam formele la cuptorul preincalzit,sunt gata cand incep sa se rumeneasca si se desprind dupa margini.


Glazura :Amestecam zaharul,cacaoa,laptele si le punem la fiert,cand incepe sa se ingroase,tragem de pe foc si adaugam margarina,amestecam pana se topeste margarina.


Crema de ciocolata : Ciocolata maruntita impreuna cu frisca lichida pe foc pana se topeste,avem grija sa nu lasam sa dea in fiert.Lasam la racit.


Trecem briosele prin glazura inca calduta,nu le tinem mult ca sa nu se sfarame,doar cat sa-si traga glazura si-n interior.Deasupra punem crema de ciocolata si presaram decor colorat.


Cam asta-i treaba....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose ''inecate-n ''glazura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

marcela1979 1

20.12.2014, 18:44

babi5 1

20.12.2014, 20:35

Arata yare bine asa inecate

Rocsi 1

20.12.2014, 23:39

Yamiii...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
3 ani minunati de bucataras.ro - Briose in doua culori