Prajitura cu cocos si mascarpone

de diaconta in Prajituri, 10 Apr 2011 | 24116 vizualizari

 

Credeam ca voi sari peste portia de "dulce" de azi,dar cum afara-i mohorat si frig tare,m-am gandit ca o prajitura racoroasa acompaniata de niste fructe mi-ar inveseli ziua si mi-ar da energia necesara sa muncesc putin,macar ca vremea ma imbie la leneveala.Asa ca am luat la rasfoit caietul de retete si mi-am adus aminte de prajiturica asta buna,am adaptat-o zilelor noastre...si asta a iesit.

 

INGREDIENTE

Pentru foi:
  • 200 gr unt
  • 300 gr faina
  • 1 ou
  • 150 gr zahar
  • 2 linguri cacao
  • praf de copt
  • sare
  • zahar vanilat
Crema cocos:
  • 6 albusuri
  • 250 gr zahar
  • zeama de lamaie
  • 250 gr nuca de cocos
Crema mascarpone:
  • 250 gr mascarpone
  • 100 gr unt
  • 3 galbenusuri
  • 1 budinca vanulie
  • 100 gr zahar tos
  • 100 gr zahar praf
  • 500 ml lapte
  • zahar vanilat
  • coaja de lamaie
Pentru ornat ciocolata razuita.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cocos si mascarpone:

Pentru foi:


Se amesteca toate ingredientele si se fac doua foi.


Crema de cocos:


Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,dupa ce s-a obtinut consistenta dorita se adauga zaharul cate putin si zaharul vanilat.Se incorporeaza si nuca de cocos,amestecand usor cu o paleta.


Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se aseaza prima foaie,apoi crema de cocos si se acopera cu cea de-a doua foaie.


Se da la cuptor pentru 20 de minute.Se lasa sa se raceasca si intre timp pregatim crema de mascarpone,astfel:


Se amesteca galbenusurile cu zaharul tos si zaharul vanilat.Se pune budinca de vanilie si lapte rece.Se pune pe foc si se lasa sa fiarba pana cand se ingroasa,avand grija sa amestecam permanent,pentru a nu se face cocoloase si a nu se lipi de vas.


Lasam crema sa se raceasca.


Crema Mascarpone o amestecam cu untul si zaharul pudra.Cand crema de ou s-a racit o adaugam peste amestec si mixam pana obtinem o crema omogena.


Asezam crema peste blat,razuim ciocolata si lasam la frigider pana ne invinge pofta.


Va trebui totusi sa avem putina rabdare pana cand foile se vor inmuia si prajitura va fi destul de rece.


 

TIPS-URI

1

Coca este destul de sfaramicioasa,asa ca foaia a doua este destul de greu de pus.Se poate insa taia in bucati si aseza deasupra,asta nu va influenta nici gustul nici aspectul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cocos si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (89)

diaconta 1

02.07.2013, 23:06

Ralu,atat de racoroasa si delicata,o sa-ti placa cu siguranta

bianca92 1

17.10.2013, 22:34

Favorite

diaconta 1

17.10.2013, 23:09

Bianca o reteta usoara si foarte gustoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna cu legume
  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

  • 25

    V

  • 26

    S

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca