Desert placinta cu o gutuie, doua mere si patru pere

de Constelatialeu in Dulciuri, 10 Noi 2017 | 590 vizualizari

 

Ca doar nu era sa le las sa se strice, pe ele fructele, mai ales ca se si imprietenisera chiar foarte bine.....si de ce nu sa castige si-un premiu....."TARTE si PLACINTE rumenite si iscusite".

 

INGREDIENTE

  • aluat
  • 2 oua
  • 3 linguri osanza ( untura)
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 1/2 lingurita amoniac
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • faina cat cuprinde sa obtinem un aluat nelipicios si nu tare
  • Umplutura
  • 1 gutuie
  • 2 mere
  • 4 pere
  • 4-5 linguri de zahar
  • scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu o gutuie, doua mere si patru pere:

Aluatul :


Intr-un castron punem cele 2 oua, zaharul, osanza solida, uleiul si sarea, amestecam bine, apoi adaugam praful de copt si amoniacul si stingem cu zeama de lamaie. La final, incorporam faina, amestecam bine pana obtinem un aluat nelipicios, dar destul de moale, un aluat pe care putem sa-l intindem cu usurinta. Il lasam sa se odihneasca cat timp facem umplutura.


Umplutura:


Curatam de coaja fructele, apoi le taiem cubulete mici, le asezam in tigaia wok, presaram zaharul si le lasam sa se caleasca pana scade zeama lasata de fructe, zaharul incepe sa se caramelizeze usor, la final, adaugam si scortisoara.


Asamblare:


Pentru ca-mi place sa ma joc, m-am jucat...am impartit aluatul in doua parti, una mai mare pe care am intins-o intr-o forma de ceramica cu diametrul de 28 cm, am asezat si pe peretii formei, am intepat cu furculita din loc in loc, am asezat umplutura si am nivelat-o, apoi m-am jucat cu restul de aluat decupand diverse forme pe care le-am asezat pe suprafata placintei.


Am bagat forma in cuptorul preincalzit, cca. 30 min sau pana incepe sa se rumeneasca frumos. Cu 5 min inainte sa scot placinta, am uns suprafata cu ou. Am scos forma din cuptor si n-am avut rabdare decat cat am fotografiat-o, apoi mi-am taiat o felie, sa nu mor de pofta.....Se poate pudra cu zahar amestecat cu scortisoara.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu o gutuie, doua mere si patru pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

dantes 1

12.11.2017, 09:39

Buna!

Rahela Velicu 1

12.11.2017, 11:03

miki_a 1

13.11.2017, 09:04

Ce bună trebuie să fie!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de loboda cu ochi romanesc
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cirese