Desert placinta invartita cu mere si nuci (de post)

de gaby_duceag in Mancaruri de post, 14 Sep 2014 | 9654 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 mere mari
  • 2/3 cana nuca macinata
  • 1/2 lingurita esenta rom
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 gr margarina
  • 12 foi placinta (cate 4 pentru fiecare rulou)
  • 5 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta invartita cu mere si nuci (de post):


  1. Topeste margarina/untul la foc mic si lasa sa se raceasca.

  2. Curata merele de coaja si da-le pe razatoarea cu ochiuri mari.

  3. Pune-le la calit intr-un vas impreuna cu zaharul. Caleste timp de 7-8 minute apoi adauga nuca macinata. Mai caleste timp de 3-4 minute apoi opreste focul si adauga aromele.

  4. Intinde o foaie de placinta, unge-o cu pensula cu margarina topita apoi pune deasupra o alta foaie, o ungi iar cu pensula, asezi a treia foaie, procedezi la fel, iar pe-a patra foaie intinde 1/3 din cantitatea de mar cu nuca. Fa un sul rasucind foile peste compozitie.

  5. Asaza ruloul intr-o tava cu diametrul de 20 cm, in care ai pus hartie pentru copt.

  6. Procedeaza la fel cu restul foilor de placinta si restul de umplutura asezand fiecare sul in continuarea celuilalt.

  7. Unge ruloul obtinut cu restul de margarina dupa ce in prealabil l-ai intepat cu o furculita pe ici colo. Poti pune cateva cubulete de margarina deasupra, netopite.

  8. Da tava la cuptor si lasa pana ce placinta se rumeneste frumos.

  9. Pudreaza cu zahar pudra .


 

TIPS-URI

1

 Daca nu tii post foloseste unt in loc de margarina iar inainte de a baga tava la cuptor unge placinta cu ou batut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta invartita cu mere si nuci (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Bya Ralu 1

15.09.2014, 04:58

ce m-as invarti si eu pe langa prajitura ta

Lavinia 1

15.09.2014, 18:51

senzationala

diaconta 1

16.09.2014, 22:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec cu afine si merisoare
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Pasta de conopida cu avocado