Desert placinta melc (cu lingura)

de Constelatialeu in Prajituri, 2 Feb 2020 | 733 vizualizari

 

Cum bantuiam eu azi prin lumea asta fascinanta a netului mi-a picat in ochi un filmulet cu o reteta de placinta cu mere, a lui Ina Niculescu ( retete video ) si m-am inspirat de acolo pentru aluat, doar ca eu l-am injumatatit.
Ingredientele erau masurate cu o lingura, simplu ca pe vremea strabunicilor si bunicilor.....

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 2 oua mici
  • 7 linguri zahar
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri apa minerala
  • 22 linguri faina ( pline varf) + faina pentru masa de lucru
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • zeama de la lamaie
  • un praf de sare
  • Umplutura
  • 1 borcam de 800 g cu mere gata calite
  • 100 g nuca macinata
  • nuca macinata pentru presarat peste aluat
  • 2 linguri de zahar brun + 1 lingura apa
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta melc (cu lingura):

Aluat : Intr-un castron am pus ouale cu zaharul, uleiul si apa minerala si am omogenizat bine pana ce zaharul s-a topit, apoi am adaugat un praf de sare. Praful de copt l-am stins cu zeama de lamaie si l-am incorporat in compozitie, la final am adaugat faina in doua reprize si am framantat un aluat nu foarte tare dar care sa se poata intinde usor; in caz ca aluatul mai cere faina, mai adaugati 1-2 linguri in plus, in functie de faina pe care o folositi.


Am o tava rotunda si mai mare pe care am uns-o cu ulei. Am impartit aluatul in 3 parti aproximativ egale, apoi am intins fasii lungi si late cam de o palma, peste care am presarat nuca macinata, apoi am pus pe marginea fasiei de aluat mrelele calite si amestecate cu nuca macinata.


Am rulat bine si apoi am rasucit sulul format si l-am asezat in tava unsa cu ulei, am procedat la fel si cu celelalte bucati de aluat, am format un melc de placinta.


Cu o furculita am intepat suprafata melcului, apoi am uns cu siropul facut din apa si zahar. Am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru cca 35 min sau pana a crescut frumos si a devenit rumena.


Am scos tava din cuptor si am lasat sa se raceasca ( bine ca sa fiu sincera eu mi-am taiat un coltisor asa fierbinte, ca asa-mi place), se portioneaza si se poate pudra cu zahar farin dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta melc (cu lingura)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

02.02.2020, 22:13

Asa era , cu lingura .!!! As vrea eu macar coada la melc sa o gust

lucy2002 1

03.02.2020, 07:37

Faina reteta! O sa probez si eu!

dantes 1

03.02.2020, 09:59

Super!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cornuri pufoase cu gem
  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

  • 25

    V

RETETA RECOMANDATA
Desert negresa cu nuca si ciocolata