LA MULTI ANI , Bucataras.ro !!!

de DIANA B in Prajituri, 20 Dec 2012 | 1847 vizualizari

 

Am zis sa nu treaca asa ...

LA MULTI ANI SI FRUMOSI si cat mai multi membri activi .

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 6 oua
  • 10 lg fructoza
  • 1 plic Creme ole de ciocolata
  • Crema:
  • - 150 ml frisca lichida
  • - 250 ml lapte
  • - 1 plic Creme ole de vanilie
  • Glazura :
  • - 100 g unt
  • - 100 g ciocolata
  • - 50 ml frisca lichida/lapte
  • - 2 lg crema de ciocolata/brandy
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA LA MULTI ANI , Bucataras.ro !!!:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat cu-n praf de sare si cu fructoza; se adauga pe rand galbenusurile, amestecandu-se dupa fiecare. Se adauga si praful de Creme Ole si se mixeaza pana la omogenizare. Aluatul obtinut se toarna intr-o tava destul de mica (eu am una de 25/25), tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit, ptr 20-25 de minute. Se testeaza si cu scobitoarea; se lasa la racit, timp in care pregatim crema .


Intr-un bol adanc se toarna laptele, frisca lichida si praful de vanilie si se bate cu mixerul, pana devine o crema destul de ferma, care se va intinde pe suprafata blatului .


Se pregateste si glazura, stiti voi cum, dar eu imi bat gura ... toate ingredientele pe baine marie, exclusiv untul, dar eu mai pun si laolalta :d . pana la formarea delicioseniei; se lasa un pic sa se racoreasca si se intinde peste crema. Daca doriti si briz-brizuri, puteti adauga ciocolata rasa sau de-alea din comert: stelute, drajeute... Se da la frigider pana in momentul servirii, cand se va portiona dupa plac .


E buna, e foarte buna ... am facut-o de mult taaare, dar acum i-am gasit locul .

 

TIPS-URI

1

Ati recunoscut-o , nu ? ESTE KREM A LA KREM :d ... n-am reusit sa gasesc si poza cu praji glazurata , scuze ...

Daca ti-a placut reteta noastra "LA MULTI ANI , Bucataras.ro !!!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

DIANA B 1

24.12.2012, 17:47

Ubu ,

Satisfyyourcravings 1

14.01.2013, 10:35

DIANA B 1

17.01.2013, 12:35

Satisfy(greu nick ti-ai ales )ms frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu krant ,ciocolata si mascarpone ( reteta 400 )