Desert placinta rulata cu mere, aromata cu vanilie si scortisoara

de merisor in Prajituri, 19 Feb 2019 | 1088 vizualizari

 

Gust bun, aspect plăcut într-o delicioasă placinta rulata cu mere, aromata cu vanilie si scortisoara, pe care v-o recomand cu drag.
Cele mai simple și versatile plăcinte sunt cele cu mere, părerea mea, iar mie îmi place să le modelez în diverse feluri și să mai schimb compoziția aluatului.
Și cum aveam de mult timp această rețetă postată pe blog, am zis să o împărtășesc cu voi și aici.
 

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 ou
  • 250 g unt( 82% grăsime)
  • 150 g smântână de consum( 20% grăsime)
  • 50 g zahăr tos
  • 50 g zahăr vanilat
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 750-800 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • Umplutura:
  • 1 kg mere rase
  • 50 g zahăr tos
  • 30 g zahăr vanilat
  • 2 lingurițe scorțișoară
  • 30-40 g griș
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru pudrat
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta rulata cu mere, aromata cu vanilie si scortisoara:

Preparăm mai întâi umplutura.


Punem într-un vas, pe foc, merele rase, împreună cu zahărul și le amestecăm până își lasă siropul.


Ridicăm vasul de pe foc, adăugăm zahărul vanilat, scorțișoara și grișul și lăsăm compoziția de mere să se răcească.


Punem griș în funcție de cât sirop se formează, eu am pus 2 linguri mai cu vârf.


Pregătim aluatul. Cernem într-un vas 500 g făină amestecată cu un plic praf de copt. Nu punem de la început toată cantitatea de făină trecută într-o rețetă, pentru că nu știm dacă ne intră fix la fel. Depinde și de restul ingredientelor, de tipul acestora, consistență, etc. Facem o adâncitură la mijocul făinii, unde vom adăuga oul amestecat cu zahărul, untul moale, smântâna, esența și bicarbonatul stins în zeama de lămâie. Amestecăm bine aceste ingrediente, adăugând treptat și făina de pe margini. Adăugăm făină până vom obține un aluat nelipicios, dar ușor moale, nu foarte ferm. Lăsăm aluatul să se odihnească 10-15 minute, apoi îl împărțim în patru părți egale. Asamblăm plăcinta rulată. Întindem fiecare parte de aluat într-o foaie nu foarte subțire, de lățimea tăvii în care vom coace plăcinta. Așezăm la ambele capete ale foii câte un rând consistent de umplutură și le rulăm până le unim la mijloc, apoi transferăm rulourile duble, în tava tapetată cu hârtie de copt. Mi s-a părut mai interesant să le rulez așa la dublu, au un aspect mai plăcut porțiile, ca niște ochelari. Procedăm la fel cu toate foile de aluat așezând cu mare grijă rulourile în tavă, să nu se rupă. Coacem delicioasa plăcintă rulată cu mere, pentru 35-40 de minute, în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, sau până se rumenește bine aluatul. O lăsăm să se tempereze și o pudrăm cu zahăr, apoi o porționăm și o servim cu mare poftă, alături de cei dragi. Sper să vă încânte rețeta mea de plăcintă rulată cu mere și să o testați cu încredere!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta rulata cu mere, aromata cu vanilie si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Andra_Constantinescu 1

24.02.2019, 21:17

De doua ori am facut-o! Tare buna!

dantes 1

25.02.2019, 11:30

Foarte buna!

mihaelar63 1

06.03.2019, 23:58

Ce deliciu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7901 puncte

Rocsi

7830 puncte

RODIMUR

7772 puncte

 merisor

4954 puncte

Gherca Daniela

4740 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste la cuptor
  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta rulata cu mere