Desert placinte cu halva

de Lau in Dulciuri, 30 Mar 2017 | 419 vizualizari

 

Retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 3 linguri zahar
  • 1 varf cutit sare
  • coaja de lamaie
  • 200 g margarina
  • 4 linguri ulei
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura faina
  • 100 ml apa calduta
  • 200 g halva
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinte cu halva:

Pregatim maiaua. Intr-un vas, adaugam drojdia, zaharul, o lingura de faina, apa calduta si amestecam bine, acoperim si lasam la dospit 10 min.


In alt vas, cernem faina, adaugam coaja de lamaie, sarea, zaharul si amestecam. Facem o adancitura in mijloc, adaugam maiaua, margarina la temperatura camerei si incepem sa framantam aluatul pana rezulta o coca omogena (daca este nevoie, adaugam apa calduta), la final framantam cu ulei, pana rezulta un aluat omogen.


Acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.


Intinem aluatul pe masa unsa cu ulei, taiem patrate in care vom adauga in mijloc halva (pe care o vom sfaramam cu furculita sau o dam prin razatoare).


Eu am facut in forma de trandafir, dar voi puteti face cum doriti placintele.


Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, le acoperim cu un prosop si lasam la dospit 15 minute.


Le ungem cu apa si zahar si dam la cuptorul incalzit, pana ce se rumenesc frumos, daca dorim putem presera mac.


Cand inca sunt calde, le pudram cu zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinte cu halva" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Gherca Daniela 1

31.03.2017, 17:37

Lau 1

01.04.2017, 22:02

mirela0911 1

02.04.2017, 10:58

Tare bune-s!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Peste copt cu ierburi aromate

ieri la 22:23

Prajitura frantuzeasca

de Rocsi 9

ieri la 11:06

Mini penne cu salsa de busuioc si fulgi de migdale

pe 21.08 la 23:27

Desert prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 5

pe 21.08 la 23:06

RETETA RECOMANDATA
Cum se prepara caramelul