Desert placinte cu halva

de Lau in Dulciuri, 30 Mar 2017 | 2455 vizualizari

 

Retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 3 linguri zahar
  • 1 varf cutit sare
  • coaja de lamaie
  • 200 g margarina
  • 4 linguri ulei
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura faina
  • 100 ml apa calduta
  • 200 g halva
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinte cu halva:

Pregatim maiaua. Intr-un vas, adaugam drojdia, zaharul, o lingura de faina, apa calduta si amestecam bine, acoperim si lasam la dospit 10 min.


In alt vas, cernem faina, adaugam coaja de lamaie, sarea, zaharul si amestecam. Facem o adancitura in mijloc, adaugam maiaua, margarina la temperatura camerei si incepem sa framantam aluatul pana rezulta o coca omogena (daca este nevoie, adaugam apa calduta), la final framantam cu ulei, pana rezulta un aluat omogen.


Acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.


Intinem aluatul pe masa unsa cu ulei, taiem patrate in care vom adauga in mijloc halva (pe care o vom sfaramam cu furculita sau o dam prin razatoare).


Eu am facut in forma de trandafir, dar voi puteti face cum doriti placintele.


Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, le acoperim cu un prosop si lasam la dospit 15 minute.


Le ungem cu apa si zahar si dam la cuptorul incalzit, pana ce se rumenesc frumos, daca dorim putem presera mac.


Cand inca sunt calde, le pudram cu zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinte cu halva" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Gherca Daniela 1

31.03.2017, 17:37

Lau 1

01.04.2017, 22:02

mirela0911 1

02.04.2017, 10:58

Tare bune-s!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4637 puncte

mirela0911

3047 puncte

 Adi

3000 puncte

Catalina L

2876 puncte

mihaelar63

2819 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Focaccia cu masline

pe 14.09 la 15:44

Desert prajiturele whoopie

pe 14.09 la 15:29

RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu nuca si marmelada