Desert placinte trandafir, cu branza dulce

de RODIMUR in Dulciuri, 4 Noi 2017 | 3726 vizualizari

 

Plăcintele trandafir se aseamănă cu plăcintele poale-n brâu, dar sunt mai migăloase și se fac mai mici. Sunt niște brânzoaice foarte bune și aspectuoase. Denumirea lor vine de la forma de trandafir pe care o au aceste plăcinte.
Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 32 de plăcinte.
Rețetă pentru concursul "Tarte și plăcinte rumenite și iscusite"

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 1 kg de făină albă
  • 40 grame de drojdie proaspătă
  • 4 gălbenușuri
  • 125 grame de zahăr tos fin
  • 75-100 ml ulei de floarea soarelui
  • 500 ml lapte dulce, pentru frământat
  • 1 plic de vanilie
  • coaja rasă de la o lămâie
  • esență de rom
  • Pentru umplutură
  • 500 grame brânză de vaci, bine scursă
  • 100-125 grame zahăr tos fin
  • 3 ouă întregi
  • albușurile rămase de la aluat
  • 2 plicuri cu vanilie
  • 1-2 linguri de făină albă
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 1 ou pentru uns
  • făină pentru modelat
  • zahăr pudră, pentru decor
Portii: 32
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinte trandafir, cu branza dulce:

Se face un aluat elastic, potrivit de moale, din făină, drojdie, gălbenușuri, zahăr, vanilie, coaja rasă de lămâie, laptele cald și esența de rom. Când toate ingredintele au fost încorporate, se adaugă puțin câte puțin, uleiul. Se frământă și se bate aluatul, iar după ce s-a încorporat tot uleiul și aluatul este elastic și nu se mai lipește de mână, se lasă la dospit la căldură, acoperit cu un prosop curat.


Cât timp aluatul stă la dospit se face umplutura. Se mixează bine brânza, zahărul, gălbenușurile, albușurile bătute spumă, vanilia, coaja rasă de la o lămâie, până ce rezultă o compoziție uniformă, consistentă și bine legată.


Când aluatul a crescut în volum, se răstoarnă pe planșetă, se frământă cu puțină făină, ca să nu se lipească de mâini, după care se porționează în 32 de bucăți. Se ia o bucată de aluat, se face din el o biluță care se aplatizează cu sucitorul, se crestează în 4 locuri (după cum se vede în poze) formând 4 petale și pe mijloc se pune o lingură încărcată de umplutură de brânză. Se ia fiecare petală și se ridică pe lângă umplutură, de jur împrejur. Umplutura va fi încercuită de cele 4 petale formate prin crestăturile aplicate bucății de aluat. (Există poze explicite, după descrierea rețetei!)


La fel se procedează cu toate bucățile de aluat, iar plăcintele formate se pun într-o tavă pregătită din timp cu hârtie de copt. Se lasă plăcintele să mai crească în tavă.


Se bate bine un ou și se ung toate plăcintele. Se dă tava la cuptor la un foc potrivit și când plăcintele sunt frumos rumenite, se scot afară și se presară cu zahăr pudră.


Plăcintele sunt foarte bune, atât calde, cît și reci.

TIPS-URI

1

Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei/bucătăriei, iar drojdia trebuie să fie proaspătă, sfărâmicioasă, nu lipicioasă.

2

Folosiți lapte cald pentru frământare.

3

Nu trebuie să frământați foarte mult aluatul. De îndată ce ați încorporat toate ingredientele, mai frământați foarte puțin, după care puneți aluatul la dospit, la căldură, acoperit cu un prosop curat.

4

Aluatul trebuie să stea la căldură, ferit de curenții de aer reci, ca să crească frumos.

5

Brânza de vaci trebuie să fie scursă. Compoziția pentru umplutură trebuie să fie bine legată, așa că în caz contrar, va trebui să suplimentați cu încă o lingură de făină.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinte trandafir, cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

RODIMUR 1

05.11.2017, 12:53

Mulțumesc frumos, Xana!

Rocsi 1

05.11.2017, 18:57

Aaaa, sunt absolut delicioase, mai ales atunci proaspat scoase din cuptor! Tare frumoase au si iesit, bravo!

RODIMUR 1

05.11.2017, 19:34

Mulțumesc frumos, Rocsi! M-am străduit să le fac frumoase, pentru că erau pentru Moșii de toamnă...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Crap la cuptor pe pat de cartofi
  • 30

    J

  • 31

    V

  • 01

    S

  • 02

    D

  • 03

    L

  • 04

    MA

  • 05

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocana de legume

ieri la 22:08

Balmos

ieri la 20:19

Paste cu hribi si sos alb

de Rocsi 9

ieri la 18:58

Salata de vara cu branza feta

pe 02.08 la 22:37

Aperitiv placinta invartita

pe 02.08 la 20:00

RETETA RECOMANDATA
Desert briose cu iaurt si ciocolata