Desert placintele cu mere

de oanapl in Prajituri, 25 Apr 2020 | 3660 vizualizari

 

"aluaturile de casa"
Aceste plăcințele sunt absolut delicioase și merită încercate.
Deoarece nu mi-au încăput într-o singură tavă, le-au copt în același timp în cuptor și cele de sus s-au crăpat puțin. Nu știu care este motivul. Poate erau prea sus și căldura era prea puternică. Cred că ar fi trebuit să fac o găurică mică (cu o scobitoare) pe unde să se elibereze aburul din interior.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 g făină
  • 100 g unt
  • 1 vârf cuţit de sare
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 40 g nuci
  • 100 ml smântână
  • 1 ou mare (sau 2 ouă mici)
  • Pentru umplutură:
  • 5 mere
  • 5 linguri zahăr
  • Pentru uns:
  • 1 ou bătut
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placintele cu mere:

Se cerne făina într‑un castron, se adaugă untul moale tăiat bucăţi, sarea, zahărul măcinat, nucile măcinate, ouăle şi smântâna. Se frământă un aluat omogen,se înveleşte în folie şi se lasă la frigider 30 de minute. În funcție de mărimea oului, e posibil ca aluatul să mai ceară făină. Dacă mai este necesar, adaugați făină, pe măsură ce frământați aluatul cu mâna.
Merele se spală, se curăță și se dau pe răzătoarea mare, se storc bine și se pun la călit cu zahărul pentru 5-10 minute. Se lasă să se răcească de tot.

Se întinde aluatul într-o foaie groasă de 3 mm şi se taie cercuri cu diametrul de 10 cm. Toate cercurile se ung cu ou bătut.
Se pune o linguriţă de mere în centrul fiecărui cerc. Se îndoaie marginile aluatului pe jumătate şi se presează,pentru a se lipi bine.
Se ung plăcințelele cu ou bătut,se aşează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc, în cuptorul preîncălzit la 180 grade C, pentru circa 25-30 de minute. Se lasă să se răcească.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placintele cu mere" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Trenulet - Chec la metru sau tort la metru