Desert placintele foita cu foita

de Constelatialeu in Prajituri, 7 Mai 2020 | 6218 vizualizari

 

De mult ma obsedeaza acest gen de aluat, foitaj, ca nu stiu cum sa-i zic, in fine vedeti voi in fotografii ce vreau sa zic...emoticon razand.....:)))))))), am salvat reteta de pe un site ''Retete ca la Bunica'' sau ceva de genul asta, oricum e  ceva cu Bunica.....:)))))  Clar ca trebuie sa ai multa rabdare, cam sufar de lipsa de rabdare dar ma inarmez de fiecare data cu `curaj si musai sa reusesc....Ce pot sa spun ca am simtit gustul copilariei, astia de varsta mea si mai mari, va aduceti aminte de strudelele alea pe care le cumparam de la patiserie ( nu conteaza ca merele erau rase cu tot cu coaja, cotor, seminte , dar erau foarte gustoase), cam ala e gustul si nu doar eu am avut senzatia ca m-am intors in copilarie...Gata cu vorba, hai cu ''aluaturi de casa''....

 

INGREDIENTE

  • Aluat de placinte
  • 250 ml apa calduta
  • 1 ou
  • 1 lingura otet
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • cca 400-450 g faina, mie mi-a intrat 450 g
  • pentru uns
  • 1 galbenus+ 1 lingurita de lapte
  • Umplutura
  • mere pentru placinta 1 borcan de 800 g, mi-a ramas doar un pic din tot borcanul
  • se poat folosi si altfel de umpluturi,dovleac,visine
  • reteta era cu varza, fiecare cu ce are pofta
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placintele foita cu foita:

Intr-un castron punem oul, uleiul, otetul, sarea  si zaharul si adaugam apa calduta, amestecam cu telul pana se topeste sarea si zaharul. Apoi adaugam faina, putin cate putin, framantam bine ingredientele pana obtinem o coca de  aluat moale si neteda. Acoperim castronul cu un prosop si lasam sa se odihneasca 20 min, dupa care impartim aluatul in 8 parti egale si formam 8 bile, lasam 20 min sa se odihneasca.

Luam fiecare bila in parte si o intindem intr-o foaie nu foarte mare. Fiecare foaie o ungem cu ulei din abundenta si asezam foile unse una peste alta, lasam sa se odihneasca 30-40 min, dupa care incepem sa le intindem. Inainte de a incepe sa le intindem ungem cu un pic de ulei masa de lucru. Incepem sa intindem cu grija, in caz ca nu se intinde prea bine mai lasam sa se odihneasca foile.

Dupa ce am intins foaia suficient de mare ( acum treaba cu suficient de mare e discutabila, fiecare intinde cat poate de mult) am presarat pe alocuri mere pentru placinta, apoi am rulat, pana am obtinut un sul lung, l-am rasucim si apoi am format un melc. Asa am facut prima foaie, ca asa am vazut in reteta respectiva, acolo era umplutura de varza. Restul de foi, la fel le-am intins, doar ca am pus pe o margine merele si apoi am rulat, se vede in fotografii cum am procedat.

Am tapetat tava cu hartie de copt, am uns-o cu un pic de ulei si am asezat melcii formati in tava. Am preincalzit cuptorul la 180 grade C si am copt placintelele cca 30 min, pana incep sa se rumeneasca frumos.

Se scot din cuptor se ung cu putina apa, se acopera cu un servet si se lasa cca 10-15 min, apoi se pot pudra cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placintele foita cu foita" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert bucte cu branza si stafide